Adverteren op Marktplaats.nl, hoe werkt dat?

Marktplaats.nl is ongetwijfeld de bekendste en populairste zoekertjessite van Nederland. Deze website maakt het voor particuliere gebruikers dan ook mogelijk om zeer eenvoudig bepaalde spullen die ze niet meer nodig hebben te verkopen en er toch nog een kleine prijs voor te ontvangen. Dit gezegd zijnde is het zo dat Marktplaats.nl ook commerciële mogelijkheden
biedt voor bedrijven. Adverteren op Marktplaats.nl kan er dan ook zomaar voor zorgen dat jouw product en / of webwinkel in één klap kan rekenen op een aanzienlijke extra populariteit. Hoe dat precies in zijn werk gaat? We vertellen het je graag hier op deze pagina!

Hoe kan je adverteren op Marktplaats.nl?

Sinds de introductie van het nieuwe systeem van Marktplaats.nl is het op verschillende manieren mogelijk om te adverteren. Bij het plaatsen van een advertentie zijn er steeds verschillende zaken die je zal moeten aangeven. Zo dien je bijvoorbeeld in eerste instantie een rubriek te selecteren waardoor je advertentie door geïnteresseerden eenvoudig kan worden gevonden. Dat is niet alles. Daarnaast moet je uiteraard ook een pakkende titel verzinnen. Het wordt door Marktplaats.nl zelf aangeraden om bij het opstellen van de titel rekening te houden met het verwerken van de onderstaande informatie:

1. Het merk van het product in kwestie;
2. De eventuele kleur waarover ze beschikt;
3. De staat waarin ze verkeert (ook al komt dit later nog terug);
4. Het materiaal waarvan het product is gemaakt;

Ook eventuele extra bijzonderheden kunnen in principe altijd zonder probleem in de titel worden opgenomen. Het is bij adverteren op Marktplaats.nl vooral van belang dat jouw advertentie tussen de massa uitspringt. Je zal merken dat er elke dag opnieuw ongelofelijk veel advertenties op het platform worden toegevoegd dus er tussenuit springen kan best een meer dan behoorlijke opdracht blijken te zijn.

Maak je advertentie zo aantrekkelijk mogelijk

Bovenstaande is natuurlijk lang niet alles. Het spreekt namelijk voor zich dat je bij adverteren op Marktplaats.nl altijd je advertentie zo nauwkeurig mogelijk zal willen opstellen. Dit betekent niet alleen dat je precies de staat zal willen aangeven van het artikel dat je aanbiedt, daarnaast zal je eveneens altijd moeten vermelden of het artikel in kwestie alleen kan worden opgehaald of bijvoorbeeld ook verzonden kan worden. Vergeet bovendien ook niet bij een adverteren op Marktplaats.nl duidelijke foto’s toe te voegen aan je advertentie. Verschillende onderzoeken hebben immers aangetoond dat alleen advertenties die beschikken over duidelijke foto’s echt goed scoren en meteen weten te overtuigen. Tot slot moet je natuurlijk ook nog altijd een mooie omschrijving maken van het artikel dat je aanbiedt. Alleen op deze manier zal je een zo vlot mogelijke verkoop kunnen realiseren en voorkom je bovendien ook nog eens om keer op keer dezelfde vragen te moeten beantwoorden.

Welke kosten zijn er verbonden aan adverteren op Marktplaats.nl?

Voordat je iets gaat aanbieden op Marktplaats.nl spreekt het voor zich dat je ook graag een goed beeld zal willen hebben van de mogelijke kosten die daarvoor aangerekend kunnen worden. Adverteren op Marktplaats.nl gaat in de praktijk lang niet altijd gepaard met kosten, integendeel. Het is dan ook veelal perfect mogelijk om een advertentie te plaatsen zonder dat je daarvoor een bepaalde kostprijs dient te betalen. Je moet er wel rekening mee houden dat de mogelijkheden voor op deze manier adverteren op Marktplaats.nl een beetje beperkt zijn. Het is dan bovendien op deze wijze ook erg moeilijk om je advertentie te doen opvallen.

Betalend adverteren op Marktplaats.nl

Wil jij toch graag op een betalende manier adverteren op Marktplaats.nl zodat je jouw advertentie wat extra kan doen opvallen? Dan worden er daar heel wat verschillende mogelijkheden voor aangeboden. Enkele zaken waarvoor je dient te betalen op Marktplaats.nl zijn dan ook steeds de volgende:

1. Voor het plaatsen van je advertentie in een betaalde rubriek;
2. Voor het extra laten opvallen van je advertentie;
3. Je advertentie bovenaan de pagina weergeven;

Ongeacht het feit of je er nu voor kiest om gratis of betalend te adverteren op Marktplaats.nl, in beide gevallen kan je er op rekenen dat je advertentie eigenlijk in een mum van tijd is goedgekeurd. Doorgaans staat deze dan ook zo goed als meteen online. Let wel, het spreekt voor zich dat je advertentie niet in strijd mag zijn met de wet of de voorwaarden van Marktplaats.nl. Is het dat wel? Dan zal ze alsnog worden geweigerd.

Adverteren op Marktplaats.nl is ongelofelijk eenvoudig

Tot slot zal je kunnen vaststellen dat adverteren op Marktplaats.nl in de praktijk ongelofelijk eenvoudig is. Iedereen kan dan ook zeer eenvoudig zijn of haar advertentie op deze website plaatsen. Of je nu een particuliere of professionele verkoper bent, in beide gevallen zal je in Marktplaats.nl heel wat interessante mogelijkheden kunnen terugvinden. Als je meer informatie wilt over adverteren op Marktplaats.nl, neem dan contact op met de Marketplace specialisten van Ranking Masters.

OFF

Categories: Links

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930