Advies en tips over het claimen van letselschade

Een ongeluk gehad in het verkeer, op uw werk of in een andere situatie? En heeft u letsel opgelopen door dit ongeval? Dan is de wederpartij daar wellicht (deels) aansprakelijk voor te stellen. Het zou dan ook goed kunnen dat u recht heeft op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding moet echter wel geclaimd worden. Hieronder delen wij graag een aantal tips die u kunt gebruiken bij het claimen van letselschade.

Wat valt er onder letselschade?

Allereerst vraagt u zich misschien af wat er precies onder letselschade valt? Letselschade omvat alle schade die een slachtoffer oploopt als gevolg van een ongeval. Hierbij kunt u denken aan materiële schade, maar ook aan immateriële schade. De letschadeclaim wordt namelijk opgebouwd uit verschillende schadeposten.

Kunt u zelf de letselschade claimen?

Het claimen van een schadevergoeding kunt u beter niet zelf doen, hier heeft u professionele juridische hulp voor nodig. U kunt bijvoorbeeld letschadeposten vergeten of uit emotie onhandig discussiëren met uw wederpartij, waardoor u uw schadevergoeding (deels) kan mislopen. Het is dan ook aan te raden om bij het claimen van een schadevergoeding de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat.

Wat kunt u zelf doen in het geval van letselschade?

U vraagt zich wellicht af hoe u zelf het best kunt handelen in geval van letselschade. Wij zetten daarom hieronder graag drie concrete tips op een rijtje:

 De eerste tip die wij u willen meegeven is om zelf te zorgen voor bewijzen: maak een verslag van de gebeurtenissen, verzamel getuigen en beeldmateriaal.

 Houd al uw onkosten nauwkeurig bij. Vaak kunt u alle kosten claimen die voortvloeien uit het ongeluk, hier vallen ook misgelopen inkomsten onder. Echter, is het wel belangrijk dat daar bewijsstukken voor worden aangeleverd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een verklaring van de werkgever.

 Onderneem direct actie, na een aantal jaar heeft u namelijk geen recht meer op een schade vergoeding. Stel daarom de wederpartij bij een verkeersongeval binnen 3 jaar aansprakelijk, voor andere letselschade zaken geldt 5 jaar.

Kosten van het claimen van letselschade

Zoals de bovenstaande tekst weergeeft, doet u er verstandig aan om de hulp van een specialist in te schakelen. Bijvoorbeeld van een Letselschadebureau in Rotterdam. Bent u bang dat het in schakelen van een jurist u veel geld gaat kosten? Dit is niet nodig. De kosten die u kwijt zou zijn aan een jurist, moeten namelijk betaald worden door de aansprakelijke wederpartij. Dit betekent dat u deskundige en specialistische hulp ontvangt, zonder hier zelf voor te betalen.

Dit betreft een advertorial

OFF

Categories: Links

Digikring


Juli 2022
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031