Afvallen met yoga

Blijvend afvallen met yoga

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat stoppen met eten net zo moeilijk is als stoppen met heroïne. Dit komt omdat afkicken van de drugs en afvallen één ding gemeen hebben: je gaat de dingen voelen die je eerst met het eten of de drugs hebt onderdrukt.
Het is zelfs zo dat stoppen met eten nog moeilijker is dan stoppen met drugs gebruik, omdat eten overal aanwezig is. Eten kan daarnaast ook perfect in combinatie met andere activiteiten gecombineerd worden die je ook doet omdat je even niets wilt voelen. Hierbij kun je denken aan tv kijken of computeren. Met yoga afvallen is dus een lange weg, omdat het ook deze andere activiteiten bewuster maakt.

Probeer eerst niet te beginnen met volledig afvallen. Hierdoor kun je eerst wat wennen aan alle gevoelens die er ook al zijn als je nog niet bent begonnen met afvallen. Begin liever eerst een tijdje met deze yoga beginners oefeningen:

http://yogainhetnu.nl/yoga-oefeningen-voor-beginners/

Bewust eten met yoga

Als je begint met yoga om je bewustzijn te vergroten zodat je kunt afvallen kan het voelen alsof de dingen die je doet minder leuk zijn dan eerder. Dit komt omdat de vervelende gevoelens die je eerst naar de achtergrond hebt gedrukt door eten of drugs nu naar de voorgrond komen.
Het is goed om te weten dat deze gevoelens er ook zijn als je niet probeerd om af te vallen. De yoga oefeningen zijn dus niet de oorzaak van deze gevoelens. Hier vind je yoga oefeningen speciaal voor heftige gevoelens:

http://yogainhetnu.nl/2016/06/05/yoga-oefeningen-bij-heftige-emoties/

Het is dus heel erg belangrijk dat je tijdens de yoga oefeningen bij je gevoel blijft. Anders kan het zijn dat je wel afvalt, maar nogsteeds een ongelukkig mens bent die deze gevoelens onderdrukt met een andere verslaving dan afvallen.

Lees hier meer over afvallen met yoga:

http://yogainhetnu.nl/2016/06/02/afvallen-met-yoga/

Mindfulness yoga in Groningen. Met mindfulness yoga het lichaam echt leren ontspannen en zo in het dagelijksleven leren loslaten.
www.yogainhetnu.nl
yoga, groningen

Auteur: Janco Konig, IP adres: 83.117.104.107, Website: http://www.yogainhetnu.nl

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Spiritueel Tags: ,

admin


mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031