Alles over zonnepanelen

Veel mensen zijn bekend met het product zonnepanelen, echter zitten veel mensen toch nog met vragen omtrent dit onderwerp. In dit artikel zal de belangrijkste informatie rondom het onderwerp zonnepanelen worden besproken.

Hoe werken zonnepanelen
De werking van zonnepanelen is redelijk complex. Zonnepanelen bevatten zonnecellen die gemaakt worden van de stof silicium. Silicium is een wetenschappelijke naam voor zand. Deze stof heeft een fotovoltaïsche eigenschap, wat inhoudt dat silicium in staat is om licht om te zetten in energie.

Een zonnepaneel bestaat uit twee laagjes met zonnecelen. Als er licht op deze panelen valt, gaan er deeltjes bewegen tussen deze twee laagjes, waardoor er elektrische spanning wordt opgewekt. Deze spanning gaat vervolgens via kabels naar de omvormer. De omvormer zet deze opgewekte spanning om in wisselspanning, zodat de energie in huis gebruikt kan worden.

Is er wel genoeg zonlicht in Nederland?
Veel mensen vragen zich af of in ons kikkerlandje wel genoeg zonlicht is om zonnepanelen rendabel te maken. Dit is zeker zo, je moet namelijk bedenken dat de zonnepanelen óók energie opwekken als het bewolkt is. Natuurlijk werken de zonnepanelen beter bij een strak blauwe lucht, maar als het bewolkt is werken de zonnepanelen nog steeds prima.

Zonnepanelen en het milieu
Een van de redenen waarom zonnepanelen zo populair zijn is omdat zonnepanelen bijdragen aan een beter milieu. Als je zonne-energie opwekt, komen er namelijk geen schadelijke stoffen vrij en wordt er geen CO2 uitgestoten. Bij fossiele brandstoffen is dit wel het geval en wordt milieu aangetast door de schadelijke stoffen. Dit heeft bijvoorbeeld deels gezorgd voor de opwarming van de aarde.

Opbrengst van zonnepanelen
Als je zonnepanelen hebt aangeschaft, ga je dus je eigen energie opwekken, waardoor je een lagere energierekening hebt. Na ongeveer 7 jaar heb je vervolgens deze investering terugverdient en dan ga je dus in feite winst

Een gids met alle informatie omtrent zonnepanelen!
zonnepanelen

Auteur: Hannah, IP adres: 213.125.241.186, Website: http://www.zonnepanelengids.com/

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Woning en tuin Tags:

admin


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930