Auto Verkopen via een verkoopsite? Wees alert!

De auto verkoopsites schieten als paddestoelen uit de grond. Maar hoe weet je nu of je wel met de juiste partij zaken doet?

Er zijn inmiddels talloze websites die claimen je auto te kunnen verkopen voor je. Het valt ons echter op dat niet alle sites zo betrouwbaar zijn als ze claimen en daarom willen wij onze lieve medemensen hier graag over informeren.

Het programma Radar heeft er al een heel item aan besteed. Het onderwerp kwam namelijk ter sprake doordat er veel consumenten een auto hadden verkocht via een aantal verkoopsites maar uiteindelijk van een koude kermis thuiskwamen. De aflevering kun je HIER terugkijken. 

Zo onderscheid je betrouwbare sites van de onbetrouwbare

In feite zijn betrouwbare websites eenvoudig te onderscheiden van de onbetrouwbare websites. En de belangrijkste regel die hierbij geldt is; Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dit ook voor 99% zo. 

Bij een aantal websites hoef je alleen een kenteken en een kilometerstand in te vullen om vervolgens direct een prijs voor je auto te krijgen. En toevalligerwijs is de prijs in 9 van de 10 keer nou net de prijs waar jij ongeveer aan zat te denken. Nou je hoeft natuurlijk geen hoogleraar op een universiteit te zijn om vast te kunnen stellen dat dit natuurlijk niet mogelijk is. Er komt namelijk veel meer kijken bij de waarde van een auto. Om eerlijk te zijn ben ik van mening dat het je eigen schuld is als je op zo'n aanbod ingaat, een lange rit maakt, en vervolgens de helft van de waarde geboden krijgt. 

Daarnaast heb je auto verkoopsites waar je iets meer informatie in moet vullen en niet direct een bod krijgt. Dat moet dan natuurlijk betrouwbaar zijn omdat er hard aan je auto gewerkt wordt om een goed bod te krijgen. Wat men vaak over het hoofd ziet is dat je bijvoorbeeld de optie krijgt tijdens het aanmelden om "nieuwstaat" aan te vinken bij een aantal vragen over je auto. Slim bedacht, want bijna iedereen vult wel bij een paar punten nieuwstaat in omdat je je auto wilt verkopen. De strategie die erachter zit is echter gevaarlijk.

Op het moment dat je namelijk akkoord gaat, moet je je auto inleveren en de koper verwacht een auto die op de meeste punten in nieuwstaat is. Je hebt het immers aangevinkt zonder erbij na te hebben gedacht dat een gebruikte auto nooit en te nimmer in nieuwstaat kan zijn. Het is immers een gebruikte auto. De koper van je auto heeft dus alle reden om eens even flink over de prijs te onderhandelen omdat jij zelf immers hebt ingevuld dat de auto in nieuwstaat is. Tja! Daar sta je dan met je mond vol tanden. Weer een slechte ervaring rijker!

Herken betrouwbare partijen

Natuurlijk zijn er auto verkoopsites die naast het commerciële aspect, ook oog hebben voor de consument. Bedrijven die je willen helpen met je auto verkopen. Deze bedrijven kun je eenvoudig herkennen maar daarvoor zul je je auto wel eerst aan moeten melden of goed op zoek gaan naar ervaringen van andere mensen. 

In 2016 is AutoVendi genomineerd voor auto website van het jaar dus laten we deze als voorbeeld nemen. Zij werken op een heel andere manier dan andere verkoopsites omdat hier eerst je auto onder de loep wordt genomen en daarna pas verkocht wordt. Het grote voordeel is dus dat alle gebreken bekend zijn voordat er een bod op je auto wordt gedaan. In feite geven zij de koper geen kans om achteraf te onderhandelen over de prijs omdat deze van tevoren weet hoeveel kosten erbij komen op het moment dat de auto gekocht wordt. En hierdoor kan AutoVendi het bod op je auto voor je garanderen. 

De resultaten van deze relatief nieuwe website zijn dan ook verbluffend. Maar liefst 97% van de auto's die via deze website verkocht worden, zijn ook daadwerkelijk afgenomen voor het geboden bedrag. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ze in 2016 genomineerd zijn voor website van het jaar. Hier je auto verkopen zou volgens kenners geen problemen op moeten leveren. 

Wees alert!

Ben jij van plan om binnenkort je auto te verkopen? Ga dan voorzichtig te werk en doe eerst eens wat onderzoek naar de partijen waar je je auto aan gaat melden. Er zijn bijvoorbeeld ook autobedrijven die zelf een website hebben gemaakt om auto's voor zichzelf in te kopen. Maar die vis je er zo uit door even het adres in Google te zetten. 

En onthoud, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het ook zo!

OFF

Categories: Auto's

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930