Auto voorbereiden op de winter

De winter komt er weer aan en dat betekent dat auto’s vaker problemen hebben. Zo kan het zijn dat je auto niet meer wilt starten, of moeilijker aanslaat. Ook een kapotte accu, beslagen autoramen, en bevroren ruitenwisservloeistof zijn veel voorkomende problemen. Wat je er aan kunt doen lees je hier!

 

Accu kapot

Veel accu’s gaan kapot in de winter. Dit komt niet alleen door de temperatuur maar ook vanwege de hogere belasting. Verwarming, ventilatie, ruitenwissers, verlichting en ook het starten van de motor, gaat via de accu. Tijdens de winterperiode gebruik je al deze zaken een stuk meer, en daardoor wordt de accu ook meer belast. Hierdoor leggen veel accu’s het loodje tijdens de winterperiode. Gemiddeld gaan accu’s 3 tot 5 jaar mee. Een enkeling doet er langer mee. Het kan dus geen kwaad om de accu preventief te vervangen. Zo voorkom je dat je dat je bij de supermarkt staat met een kar vol met boodschappen, en dat de auto niet meer wilt starten.

 

Startproblemen

Startproblemen zijn vaak het gevolg van een kapotte accu of vocht. Nieuwe bougies en bougiekabels voorkomen veel startproblemen. Ook wanneer de auto niet aan wilt slaan, moet je niet te lang doorgaan maar juist tussen pauzes inlassen. Anders is de kans groot dat je accu ook binnen korte tijd het loodje legt.

 

Goede winterbanden aanschaffen

Koop goede winterbanden, omdat winterbanden onder de 7gr al beter presteren dan normale zomerbanden. Het rubber blijft een stuk zachter bij winterbanden en daardoor blijft het contact met het wegdek optimaal. Wanneer er sneeuw of ijs op de weg ligt, heb je bovendien meer grip. Een set goede winterbanden is altijd goedkoper dan de schade die uit een glijder voortvloeit. Winterbanden kopen kan zelfs tweedehands. Let er dan wel op dat de profieldiepte minimaal 5mm is.

 

Vastzittende deuren

Deuren die niet open willen bij vrieskou is een bekend probleem. Het probleem wordt veroorzaakt doordat er vocht tussen de rubbers komt en bevriest. De rubbers zitten als het ware aan elkaar vastgelijmd. Door hard te trekken kan de deur opengaan, maar je deurrubbers beschadigen. Het gevolg is dat je een suizend geluid in de auto krijgt én dat het probleem sneller en vaker terugkeert. Door de rubbers in te vetten met bijvoorbeeld vaseline, kun je het probleem voorkomen! Een dikke laag is niet nodig want vaseline werkt goed vochtafdrijvend.

 

Meer tips

Hier kun je meer tips vinden als het gaat om de auto winterklaar te maken, en daarmee problemen te voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

OFF

Categories: Auto's

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930