Autoverzekering voor beginnende bestuurders

De goedkoopste autoverzekering voor beginners

Ben je een jonge bestuurder onder de 24 jaar, die net zijn rijbewijs heeft gehaald en weinig tot geen rijervaring heeft? Dan is het je vast opgevallen dat een autoverzekering voor deze groep onder de 24 jaar veel duurder is. Dat komt doordat autoverzekeraars deze groep als een hoger risico zien. Een jonge, onervaren bestuurder is vatbaarder voor schade aan zijn auto dan een oudere bestuurder met meer rijervaring. Dat weten autoverzekeraars ook en dat is de reden waarom de premie voor deze groep hoger is dan de premie voor oudere bestuurders.

 

Welke autoverzekering past bij mij?

Iedereen die een auto bezit is verplicht deze auto te verzekeren. Deze verplichte autoverzekering heet ook wel de WA dekking. Dat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent dat je verzekering eventuele schade die je aanricht aan andere voertuigen, personen, goederen en objecten vergoedt. De meeste beginnende bestuurders kiezen enkel voor deze verplichte basisverzekering. Dat is verstandiger en goedkoper, aangezien er dan meestal wordt gekozen voor een oudere auto met een lage dagwaarde. Als je een autoverzekering wil afsluiten die meer dekt, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt gekocht, dan kan je kiezen voor een veel duurdere WA + beperkt casco of WA + allrisk verzekering. Deze verzekeringen dekken in het algemeen schade aan eigen auto. Het verschil tussen beperkt en all risk is dat bij all risk de schade wordt vergoedt die je zelf aanricht, door bijvoorbeeld tegen een paal aan te rijden door je eigen schuld. Bij beperkt casco wordt enkel de schade vergoedt die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een diefstal of een storm. 

Besparingstips


Gelukkig zijn er tips om de kosten zo laag mogelijk te houden. Schade is de grote boosdoener en om je premie zo laag mogelijk te houden is het dan ook logisch om je schade zo veel mogelijk te beperken. Hoe meer schadevrije jaren je rijdt, hoe goedkoper je premie wordt. Dat heet ook wel de no-claim korting. Dat is een korting die je krijgt op je premie als je één of meerdere jaren geen schadeclaim indient. Betaal daarom kleine schades zelf, zodat de aantal schadejaren niet worden verminderd. Als beginnende bestuurder is het handig om een tweedehands auto te kiezen zodat je meer rijervaring krijgt. Kies daarnaast voor een oud en licht model. Niet alleen om mee te oefenen, ook om de kosten voor je autoverzekering zo beperkt mogelijk te houden. Een zwaardere en nieuwere auto resulteert in een duurdere premie. Ook een handige tip is om je premie jaarlijks te betalen in plaats van maandelijks. Zo krijg je van je verzekeraar een korting tussen de 1 en 5%. 
 

Alle autoverzekeraars vergelijken

Op SUVlifestyle kan je meer informatie vinden over de goedkoopste autoverzekering. Het enige wat je hoeft te doen is je kenteken, adres en geboortedatum in te vullen. Op basis van je auto worden de goedkoopste premies op een rijtje voor je gezet. Sluit nu je autoverzekering af en bespaar!

OFF

Categories: Auto's

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930