Basis zorgverzekering: Kennis maakt het verschil

Een basis zorgverzekering is in Nederland verplicht als je boven de achttien jaar oud bent en e zorgverzekeraars in Nederland moeten jouw accepteren ongeacht leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. De wet schrijft echter ook voor dat er een eigen risico is van 385 euro per jaar maar je kan ook voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Hoe hoger jij jouw eigen risico maandelijks inzet hoe lager de ziektekostenpremie is per maand. Bekijk hier alle zorgpremies.

Er bestaan verschillende soorten basisverzekeringen, de naturapolis, restitutiepolis of een budgetpolis. Bij een naturapolis moet jij je aan de afspraken houden die de zorgverzekeraar met zorgverleners hebben gemaakt. De nota van uw zorg wordt rechtsreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Bij een naturapolis heb je een vrije keuze van arts , ziekenhuis of fysiotherapeut maar vaak zal je deze rekening moeten voorschieten en later declareren bij jouw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars hebben combinatiepakketten en daarom is het goed om te vergelijken bij overstappen.nl

Kies bewust voor excellente zorg 

Deze basisverzekering vergoed merendeels de standaard zorg die iemand nodig heeft. Dat kunnen bezoeken aan een huisarts zijn, opname in een ziekenhuis , geneesmiddelen of ambulancevervoer. Je kan beter verzekerd zijn tegen hoge medische kosten is er een aanvullende verzekering mogelijk, waarbij je vergoedingen krijgt voor fysiotherapie, brillen, lenzen, gebitsregulatie, hulpmiddelen of psychische zorg. De aanvullende zorgverzekering komt bovenop je basisverzekering maar deze is niet verplicht maar wel aan te raden om torenhoge medische kosten te vermijden. Je weet maar nooit wanneer je en ernstige medische behandeling nodig hebt. 

Maak een plan voor morgen 

Voor 1 januari van 2017 moet iedere volwassene boven de achttien jaar een zorgverzekering hebben afgesloten en dit is ook tevens de peildatum of je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars hebben kortingen, speciale regelingen zoals een ziektekostenverzekering voor jong volwassenen, voor vijftigplussers en voor zwangere vrouwen. Via het internet is het tegenwoordig makkelijk om een goede ziektekostenverzekering af te sluiten afgestemd op jouw behoeften. 

Het online afsluiten van een ziektekostenverzekering heeft tal van voordelen. Het is makkelijk en je bespaart geld omdat online er vaker kortingen worden gegeven wat resulteert in lagere premies. Betere gezondheid gaat samen met betere gezondheidszorg en die kan jij alleen maar bereiken als je goed bent verzekerd. 

OFF

Categories: Internet Tags: ,

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930