Basis zorgverzekering

Premie betalen, en wat heb je dan?

Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen, de verzekeraar en de verzekeringsnemer. De verzekeraar zit eigenlijk min of meer gevangen tussen de twee doeleinden van zijn bedrijf. Het eerste doel is duidelijk, verzekeringen leveren. Het tweede doel is voor ieder commercieel bedrijf hetzelfde, namelijk het maken van winst.

Bij een zorgverzekering lijken die twee doelstellingen met elkaar in tegenspraak. Maar wanneer je de getallen droog naast elkaar legt, zonder emotioneel te worden dus, is het toch anders.
 

Een sociale activiteit en toch winst maken.

Een verzekeringsmaatschappij maakt meer winst als haar cliënten netjes op tijd de premies betalen, maar geen uitkering nodig hebben.
In de meeste gevallen is dat ook zo. De zorgverzekering is er, maar niemand in de familie wordt ziek of heeft op een of andere manier medische hulp nodig. Het aantal cliënten dat werkelijk gebruik moet maken van een zorgverzekering is sterk in de minderheid.
 

De basisverzekering is standaard

Voor een basis zorgverzekering betaal je een premie, een maandelijks bedrag dat gewoonlijk automatisch van je bankrekening wordt afgeschreven. In ruil voor die premie beloofd de zorgverzekeraar de kosten voor medische handelingen die in het basispakket zitten op zich te nemen. De premie voor een basispakket ligt gewoonlijk onder de honderd euro.
Voor een extra bedrag tot ongeveer vijftig euro per maand is het mogelijk het basispakket uit te breiden.

Als uitbreiding voor het basispakket biedt een verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld aan ook de kosten voor zwangerschappen te dekken, of voor fysiotherapie na een ongeval.
Ook de tandarts, brillen en lenzen en een verzekering die geldig is voor verblijf in het buitenland vallen niet onder het basispakket. Daar moet u een extra premie voor betalen.
 

Is het voor u of uw gezin de moeite waard eens te kijken naar een pakket met extra's?


Het antwoord op die vraag hangt sterk af van je eigen omstandigheden. Uw gezins-situatie bijvoorbeeld, uw werk en natuurlijk het door uw zorgverzekeraar aangeboden basispakket.

Voor kinderen, jonger dan 18 jaar hoeft u geen premie te betalen voor het basispakket. Op het moment dat ze 18 jaar oud worden zijn ze voor de zorgverzekering zelfstandig. Ze moeten dan ook zelf een nieuwe zorgverzekering voor 2017 afsluiten. Als u kinderen hebt, is het verstandig de lijst met aanvullende zorgverzekeringen van uw zorgverzekeraar eens door te nemen.

Probeer altijd objectief naar verzekeringen te kijken. Natuurlijk is een verzekeringsmaatschappij uit op meer winst, en natuurlijk hebben ze veel geld, maar uw gezin verdient een goede gezondheid. Een goede zorgverzekering is een noodzaak, voor u en voor uw gezin. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de zorgvergelijker van Easyswitch.nl gebruiken.

OFF
Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930