Bespaar nou eens op je energie

Energie besparen in en om je huis
Het moment waarop de jaarafrekening van je energieleverancier op de mat valt, is niet altijd even leuk. Zeker niet als je veel moet bijbetalen. Voor veel Nederlanders is dit de aanleiding om eens kritisch naar het energie- en waterverbruik in huis te kijken. En terecht, want je kunt altijd besparen. Hetzij op het verbruik, hetzij op de kosten voor de energie.

Pas je verbruik aan en bespaar energie 
Als je je energierekening wilt verlagen, kun je beginnen met minder energie te verbruiken. Laat bijvoorbeeld je tv niet in de stand-by-stand staan. Want in stand-by verbruikt hij nog steeds stroom. Een handig hulpmiddel is de stand-by killer. Een slim apparaatje dat ziet wanneer de tv in stand-by staat. Na maximaal 10 minuten schakelt de stand-by killer de tv uit. 
Sommige apparaten verbruiken nog steeds een beetje stroom, ook als ze zijn uitgeschakeld. Dat noemen we sluipverbruik. Wil je sluipverbruik tegengaan? Haal dan de stekker uit het stopcontact. Dan weet je zeker dat er geen stroom meer wordt verbruikt. 
Je kunt ook eens kritisch al je lampen in huis controleren. Kom je nog gloeilampen en halogeenlampen tegen? Vervang deze dan door spaarlampen en bij voorkeur LED-lampen. 

Serieus energie besparen doe je zo
Sluipverbruik voorkomen en gloei- en halogeenlampen vervangen zijn niet moeilijk en je bespaart toch al iets op je energieverbruik. Je besparing kan nog groter zijn als je serieuze keuzes maakt bij het gebruik of aanschaf van apparaten. Denk aan de volgende mogelijkheden:
-Gebruik zo min mogelijk je wasdroger. Hang de was aan de lijn te drogen. Mocht je echt niet zonder droger kunnen, koop er dan een die echt zuinig met energie omgaat, zoals de warmetepompdroger.
-Doe zelf de vaat met water en een teiltje. Gebruik je wel een vaatwasser, kies dan een energiezuinig programma en let bij aankoop van een nieuwe vaatwasser op het meest energiezuinige label.
-Doe de lichten uit in ruimtes waar je niet bent.
-Zet de thermostaat van je verwarming een uur voor je naar bed gaat al lager. En stook het in de winter eens een graadje minder warm.
-Sta minder lang onder de douche, of douche iets minder vaak; bijvoorbeeld om de dag. Dat scheelt niet alleen in je gas- maar ook in je waterverbruik.
-Voor alle huishoudelijke apparaten die je koopt geldt: kies het meest energiezuinige label. Dat is voor sommige apparaten zelfs A+++.

Vergelijk energieleveranciers
Minder betalen voor je gas, water en elektriciteit heb je dus zelf in de hand. Als je minder verbruikt hoef je minder te betalen. Maar, hoe duur is jouw leverancier eigenlijk? Heb je daar wel eens naar gekeken? Het is aan te raden om jaarlijks even een energievergelijker in te vullen. Dan weet je weer hoe goedkoop (of hoe duur) jouw energieleverancier is. Van overstappen word je zelden slechter. Vaak krijg je een goede deal, of doet je eigen leverancier je een aantrekkelijk aanbod om je binnen te houden. 

Pak het goed aan
Ga vandaag nog aan de slag met energie besparen in en om je huis en vergelijk verschillende energie aanbiedingen met de andere partijen op de energiemarkt. Pak je het goed aan, dan merk je dit maandelijks in je portemonnee en wordt de jaarlijkse energieafrekening een feestje!

 
Mocht je in nood zitten en word je energie bijna afgesloten? Vraag dan snel een spoedaanvraag op overstappen.nl. Kies hier een energieleverancier zonder waarborg
OFF

Categories: Links

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031