Besparen op de dagelijkse uitgaven

Geld-besparen

Hoewel de periode waarin mensen extra op hun uitgaven gaan letten, namelijk na de vakantie, nog niet begonnen is, is het eigenlijk zonde dat niet iedereen dagelijks met besparen bezig is. Je kunt namelijk behoorlijk wat euro’s besparen door een aantal eenvoudige maatregelen toe te passen. Lees snel verder voor een aantal bruikbare tips!

Boodschappen

Hoewel je er in de media vaak op wordt gewezen, verspillen mensen nog altijd heel wat geld aan de dagelijkse boodschappen. En dat is zonde, want dat is totaal niet nodig. Om te beginnen is het aan te raden om aan het begin van de week te bepalen wat je de rest van de week gaat eten. Hierdoor kun je heel gericht boodschappen doen en alleen datgene kopen wat je nodig hebt. Op die manier voorkom je niet alleen dat je onnodig veel geld uitgeeft aan boodschappen en je allerlei producten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt, maar voorkom je ook dat je teveel eten koopt en producten uiteindelijk ongebruikt in de prullenbak belanden. Wat dat betreft valt op het gebied van duurzaam eten nog veel winst te behalen.

Gebruik van elektronische apparatuur

Tegenwoordig hebben we vrijwel allemaal een PC, een telefoon en vaak ook nog meerdere tablets en tv’s in huis. Deze apparaten staan vaak onnodig allemaal tegelijkertijd aan. Natuurlijk kun je je mobiel prima aan laten, maar zet in het geval je de tv niet gebruikt deze in zijn geheel uit en laat het apparaat niet in de stand-by modus staan. In deze modus verbruikt het apparaat nog altijd stroom en dat is op jaarbasis meer dan je denkt. Voor wat betreft het uitzetten, zul je hetzelfde beleid op een PC moeten toepassen als dat je voor een tv zouden kunnen doen. PC staan vaak namelijk in de slaapstand terwijl ze niet gebruikt worden. Sluit je PC dus af wanneer je hem niet gebruikt. Je zult merken dat wanneer je bewust apparatuur uitzet wanneer je het niet gebruikt, je op jaarbasis een mooie besparing kunt realiseren wat niet alleen goed is voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Maak gebruik van vergelijkingssites

Vandaag de dag zijn er enorm veel vergelijkingwebsites waarop je aanbieders van onder andere tv, telefonie, internet en verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Doe dat dan ook waarbij het wel van belang is dat je goed naar de voorwaarden van de diverse aanbieders kijkt. Je zult zien dat je op jaarbasis werkelijk tientallen of misschien zelfs honderden euro’s kunt besparen door kritisch te kijken naar de diverse leveranciers.

Interesse in meer tips?

Heb je de smaak inmiddels te pakken na het lezen van deze drie tips en wil je graag op nog meer manieren geld besparen? Lees dan zeker ook deze tips om geld te besparen. Wij wensen je veel besparingen toe!

OFF
Sjoerd


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930