Beveilig je buitendeur met goed deurbeslag

Bij de aanschaf van deurbeslag kijken de meeste mensen vooral naar het design en de prijsklasse. Veiligheid is meestal niet het eerste waar men aan denkt, terwijl dit toch een van de belangrijkste argumenten zou moeten zijn, zeker als het gaat om deurbeslag voor een buitendeur. Dit deurbeslag, dus de sloten en de deurgrepen, vormt de enige barrière tussen de veiligheid van uw woning en de buitenwereld. Helaas beseffen veel woningeigenaren zich dit niet en daarom wordt er nog steeds vaak ingebroken in Nederlandse woningen. Elke dag zijn honderden Nederlanders het slachtoffer van inbraak, met alle financiële en emotionele gevolgen van dien.

Wanneer u overweegt nieuw deurbeslag te installeren, kijk dat vooral ook naar de veiligheid en inbraakwerende kwaliteiten. Een van de meest populaire manieren om in te breken is tegenwoordig het zogenaamde kerntrekken. Vroeger werd er gewoon een koevoet tussen de deur gezet of een ruitje ingetikt, maar door de komst van anti-inbraakstrips en dubbelglas of zelfs inbraakwerend glas is dat minder populair geworden. Inbrekers vinden dan dat het te lang duurt en de kans op ontdekking te groot.

Kerntrekken wordt ook wel de Bulgaarse methode genoemd, waarschijnljk omdat deze werkwijze is meegekomen met inbrekers uit Oost-Europa. Kerntrekken is helaas verbazingwekkend eenvoudig. Met een accuboormachine schroeft de inbreker een schroef in het slot, dus waar je anders de sleutel insteekt, en vervolgens wordt de schroef met een kerntrekker eruit getrokken, samen met de complete cilinder van het slot. Vaak is zelfs een kerntrekker niet eens nodig en gebruiken de criminelen een koevoet of ander stuk gereedschap.

Om je huis te beveiligen tegen inbrekers is het verstandig om het deurbeslag van de voordeur en keukendeur goed uit te kiezen. Maa rook garagedeuren en schuurdeuren zijn buitendeuren dus ook hier is het verstandig degelijk deurbeslag te installeren.

Bij de aanschaf van deurbeslag kijken de meeste mensen vooral naar het design en de prijsklasse. Veiligheid is meestal niet het eerste waar men aan denkt, terwijl dit toch een van de belangrijkste argumenten zou moeten zijn, zeker als het gaat om deurbeslag voor een buitendeur. Dit deurbeslag, dus de sloten en de deurgrepen, vormt de enige barrière tussen de veiligheid van uw woning en de buitenwereld.
deurbeslag, buitendeur

Auteur: Michael, IP adres: 109.72.42.246, Website: http://artitec.com/nl/producten/algemeen/voordeurbeslag.html

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Woning en tuin Tags: ,

admin


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930