Creëer meer rust in je zicht met geel licht!

Sinds een tijdje lukt het mij niet meer om goed in slaap te vallen. Een erg vervelend scenario waarbij ik al vele trucjes geprobeerd heb. Van rustgevende thee soorten naar meditatie, maar tevergeefs.

Gelig licht

Op een gegeven moment sprak ik hierover met een collega. Ook zij bleek ditzelfde te hebben ervaren. Toen zij op het internet opzoek ging naar een remedie hiervoor kwam ze het fenomeen: “geel licht” tegen. Mijn collega vertelde mij dat ze ergens had gelezen dat tegenwoordig mensen teveel blootgesteld worden aan blauw licht door de vele uren achter digitale schermen.

Dit licht is erg fel en kan verstorend werken voor de rust aan je ogen. Wanneer je hier te veel of vlak voor het slapen gaan mee in aanraking komt, krijgt het lichaam steeds meer moeite om te gaan slapen. Als tegenhanger hiervan is er licht dat meer gelig van toon is en rustiger voor je ogen is.

Lampen voor in huis

Maar hoe kun je hier nu het beste mee omgaan. We leven overigens in een tijd waarbij je bijna bij alles wat je doet een laptop, telefoon of tablet nodig hebt en dus wordt blootgesteld aan dit felle licht. Gelukkig kun je tegenwoordig lampen kopen waarbij het licht een gelige gloed uitstraalt. Dit licht geeft meer rust aan je ogen en aan de hersenen. Het blijkt voornamelijk goed te zijn in de avond zodat de hersenen tot rust kunnen komen voor het slapen gaan.

Eigen ervaring

Dit wetende ben ik het meteen gaan uitproberen. Op het moment dat ik mijn lampen verwisseld had, leek het mij leuk om mijn ervaringen hiervan op te schrijven in een log boekje zodat ik enige verschillen kon bijhouden. Hierin schreef ik ieder avond en ochtend op hoe ik deze aanpassing ervoer. In het begin was het een beetje vreemd en moest ik wennen aan de nieuwe manier hoe mijn huis eruit zag.

Mijn interieur bleek toch lichtjes een andere tint te hebben gekregen. Na een tijdje viel mij wel op dat in slaap vallen steeds makkelijker werd en dit zonder gekke meditatie sessies of een rustgevende thee. Voor mezelf kan ik uit deze ervaring concluderen dat het een positief effect heeft gehad op mijn slaap. Mocht je dit zelf ook willen uitproberen zou ik hiervoor LED lampen kopen. Deze lampen gaan meteen langer mee en zijn hierom ook duurzamer.

Mondkapjes voor brildragers

OFF

Categories: Links

Digikring


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930