Dampwerende folie

Woningisolatie? Voorkom gezondheidsklachten met dampwerende folie

Woningisolatie is iets dat sinds de jaren ’70 steeds populairder is geworden. Aangejaagd door de eerste oliecrisis van 1973 werden we ons ervan bewust dat we erg afhankelijk zijn van olie, gas en andere brandstoffen, die ook nog eens grotendeels uit het buitenland komen.

Het gevolg was dat eigenaren van bestaande woningen allerlei maatregelen namen om energie te besparen. Ze gingen dubbelglas installeren in hun tochtige oude woningen en er kwamen rolluiken voor de ramen. Nieuwe woningen werden vanaf die tijd sowieso gebouwd met geïsoleerde spouwmuren, dubbelglas en zuinige CV-installaties. Deze trend heeft zich de afgelopen decennia doorgezet en tegenwoordig worden er huizen gebouwd die bijna geen energie meer gebruiken. De warmte van het zonlicht dat door deze woningen wordt opgevangen blijft als het ware in de woning hangen zodat de CV niet meer aan hoeft in de winter.

Ook kwamen er klimaatinstallaties in de woningen van nieuwbouwwijken. Deze installaties hadden tot doel om de lucht in een woning te circuleren en deze nog energiezuiniger te laten worden. In de meest extreme gevallen werden er woningen opgeleverd waarvan de ramen zelfs niet meer geopend konden worden, tot onvrede van de bewoners.

Want dat brengt ons bij een probleem. Je kan een woning namelijk ook te goed isoleren. Zo goed dat deze potdicht zit. Goed voor de portemonnee, slecht voor de gezondheid. Want stilstaande lucht werkt verstikkend en is een voedingsbron voor bacteriën en schimmels. Deze wil je niet in huis en de enige remedie is ventileren. Dat lukt alleen in woningen die zijn voorzien van speciale maatregelen zoals een ventilatiesysteem, ramen die open kunnen en, als we kijken naar de constructie, ademende dampwerende folie achter de isolatie. Alleen met dergelijke maatregelen houden we het gezond in huis en worden we niet ziek!

Bouwfolies voor professionals
dampremmende folie

Auteur: Michael, IP adres: 87.249.105.1, Website: http://www.morgofolietechniek.com/dampwerende-folie

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF
admin


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930