De 10 beste voetballers ter wereld

Voetbal kan terecht beschouwd worden als de meest populaire sport ter wereld: steeds meer mannen, jongens en meisjes dromen van een carrière als voetballer en beginnen reeds aan jonge leeftijd. Natuurlijk vraagt het heel wat volharding, hard werk en ook talent om jezelf tot de beste ter wereld te kunnen rekenen, en dat is dan ook de reden waarom de volgende 10 voetballers ongetwijfeld slots verdienen als je zou gaan voor een jackpot.

 

Pixabay: https://pixabay.com/de/frau-samsung-alpha-unter-bild-638384/


10. Ronaldo

Ronaldo Luis Nazario de Lima is een Braziliaanse ster en begon zijn carrière in de jaren 90 bij Cruzeiro, waar hij al snel werd opgemerkt door PSV Eindhoven. Hij maakte pas echt naam voor zichzelf toen hij bij elke wedstrijd gemiddeld één doelpunt maakte. Dit was mede te danken aan zijn snelle sprints waarmee hij verdedigers in het ongewisse liet.

9. Alfredo di Stefano

Er zijn slechts weinig videobeelden bewaard gebleven van deze Argentijnse topvoetballer, aangezien de zwart-wit video's van die tijd niet zo duidelijk waren. Niettemin liet deze professional een onvergetelijke indruk achter bij Real Madrid en landen zoals Spanje, Colombia en Argentinië. 

8. Franz Beckenbauer

Ook Duitsland heeft met Franz Beckenbauer al uitgepakt met één van de sterke voetballers ooit. Deze professional en trainer verkiest snelle sprints en vooral jonge vrouwen. Bijnamen zoals 'Der Kaiser' ('Keuze Frans') heeft hij niet gestolen, aangezien hij nogal wat rebelse activiteiten op zijn kerfstok heeft staan. In Bayern München heeft hij driemaal de Europa Cup 1 gewonnen en rijfde daarnaast ontelbare landtitels binnen.

7. Eusebio

Deze voetballer met een Mozambiqaanse achtergrond uit Portugal haalde het beste uit het voetbal, en daar zorgde zijn bijnaam 'De Zwarte Parel' gedeeltelijk voor. Hij was zowel populair bij vrouwen als bij mannen: deze eerste bewonderden hem om zijn exotische uitstraling, de laatste zagen in hem de perfecte spits met veel scoortalent.

6. Zinedine Zidane

Zidane is een Fransman met een Algerijnse afkomst en was vooral actief tijdens dezelfde periode als Eusebio en Di Stefano. In de jaren 90 speelde hij bij Juventus, Real Madrid en Bordeaux, en daarbij werd hij Europees- en Wereldkampioen bij het meest succesvolle Franse elftal dat ooit heeft bestaan.

5. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, de Portugese vleugelflitser heeft nog lang zijn pensieonsleeftijd niet bereikt, en dat bewijst hij keer op keer. Reeds op jonge leeftijd plukte Manchester United hem weg bij Sporting Lissabon, en won sindsdien meerdere titels en bekers – en zelfs de Champion League in 2008.

4. Johan Cruyff

Met de bijnaam Cruyffie won Johan driemaal de prijs van allerbeste profvoetballer in de jaren 70. Daarbij won in in dezelfde periode driemaal de Europacup 1, alsook verscheidende land- en topscoretitels op zijn eigen, typerende manier. Hij nam de rol aan van maestro, strateeg én leider in elk team waarin hij speelde, en dat maakte hem net zo bijzonder.

3. Diego Maradona

Diego Maradona is één van de meest controversiële spelers die ooit heeft bestaan: naast zijn drugsgebruik had hij ook af en toe een vreemde uitbarsting, maar zolang je dat vanop een afstand bekeek was het gewoon spectaculair. Van dichtbij is het echter een liefdevolle, warme man – althans dat zeggen zijn geliefden. Of dat effectief zo is, laten we hier in het midden.

2. Lionel Messi

Deze Argentijnse topspeler uit Barcelona beloofde al vroeg een talent te zijn, waardoor hij aan de leeftijd van 20 jaar reeds wereldkampioen werd op het WK, in 2005. Hij werd al gauw beschouwd als de opvolger van Maradona, maar blijkt zelfs beter te zijn. Bij Barca won het de CL reeds drie keer en scoorde een ontelbaar aantal doelpunten – met een jaarlijks totaal van 50 bij de Spaanse Liga.


1. Pelé

Pelé – of Edson Arantes do Nascimento – werd als Braziliaanse toptalent reeds drie keer wereldkampioen en won reeds heel wat internationale en nationale prijzen met de club Santos. Daarbij werd hij al in de jaren 50, 60 en 70 meermaals verkozen tot voetballer van het jaar. Dit was ongetwijfeld deels te danken aan zijn enorme aantal doelpunten (meer dan 1000) en zijn victories op het WK in 1958, 1962 en 1970.

OFF

Categories: Internet

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031