De Amerikaanse Keuken in Nederland

De Amerikaanse keuken beïnvloedt al tientallen jaren onze eetgewoontes. Daarom nemen we een kijkje in deze keuken en bespreken we een traditioneel gerecht en een recente ontwikkeling die ook in Nederland erg populair is.

Een klassieker – De Hamburger

Een slider is een zeer kleine vierkante hamburger besprenkelde versnipperde ui en geserveerd op een even kleine broodje. Volgens de overlevering is de naam afkomstig van Amerikaanse Marine-schepen, omdat de manier waarop vette hamburgers over de galley grill gingen terwijl het schip werd gestampt en gerold.

De VS is de grootste producent van rundvlees ter wereld, maar heeft de vijfde grootste veestapel. De term hamburger komt oorspronkelijk afkomstig uit Hamburg, de tweede grootste stad van Duitsland, waaruit veel immigranten naar de Verenigde Staten zijn. In het Hoogduitse betekent Burg: versterkte nederzetting of versterkte toevlucht; En is een wijdverspreid onderdeel van plaatsnamen. Hamburger kan een beschrijvend in het Duits zijn, verwijzen naar iemand uit Hamburg of een bijvoeglijk naamwoord dat iets uit Hamburg beschrijft. Hamburg serveert in Rotterdam uitstekende burgers.

 

De laatste trend uit Hawaii – Poké Bowl

Loop in vrijwel elke supermarkt in de Aloha-staat en je vindt er een hele schaal gewijd aan het gerecht. Elke schaal is gevuld met een andere combinatie – er zijn overigens ook combinaties zonder vis. Er is keuze uit ahi limu (Fijngesneden Tonijn Met Algen), Pittige Knoflook Zalm, Tofu Met Sojasaus, Sesam En Groene Ui, Kimchee Tako (Octopus) en meer.In Hawaii wordt de blokkeerde vis op zichzelf of over een kom sushi rijst gegeten – – vandaar de kom van de naam – soort van gedeconstrueerde sushi.Maar het vasteland heeft het gerecht een makeover gegeven, met trendy restaurants en snelle casual restaurants zoals Poké Fresh en
Poké Perfect in AmsterdamDe nieuwe pokenschalen bevatten ingrediënten zoals quinoa, courgette noedels en tomaten. Ze zijn zeker gezondheidsgericht, maar deze reimagined kommen zijn verre van Hawaii's klassiekers.

En in de Aloha-staat, waar de traditie de naam van het spel is, heeft deze snelle transformatie een beetje roer veroorzaakt.Het lijkt misschien triviaal, maar eten is een manier van leven in Hawaii. De etnische diversiteit van de staat heeft geleid tot een buitengewoon onderscheidend voedsellandschap, en poke, een product van de inheemse inheemse Hawaiiaanse cultuur, is een van de meest geliefde menu-items. Dus wanneer de lokale bevolking een diakritisch teken ziet dat wordt toegevoegd aan het woord 'poke' of een kom die niet bekend is met ingrediënten, kan het er veel op uitzien."De poke trend zet Hawaïaanse keuken in de kijker, en dat is een positief ding. Het verdient aandacht, "schreef . "Maar gezien het druk krijgen buiten de eilanden is tegenstrijdig wegens hoe persoonlijk eten is voor Hawaiianen."

 
OFF

Categories: Gezondheid

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930