De Arbo als vriend

Heb je een kantoorbaan en heb je last van je rug? Of misschien heb je aan het einde van de dag een stijve nek. Of heb je last tijdens het doen van bepaalde handelingen, zoals het klikken van de muis. Dan ben je zeker geen uitzondering. Veel werkgevers besteden onvoldoende aandacht aan de werkplek van hun werknemers. Werknemers krijgen hierdoor de meest uiteenlopende klachten.

De arbodienst is hier natuurlijk niet blij mee, want iedereen heeft recht op een goede werkplek. Het zou voor iedereen beter zijn als deze klachten niet bestonden. De werknemer moet voor deze klachten soms naar de dokter. Zeker wanneer het de rug van een werknemer betreft. Dit betekend dat de werknemer geld kwijt is omdat hij zijn werknemer weleens mist. Deze kosten kunnen best hoog oplopen.

Het zou voor iedereen beter zijn als deze klachten niet bestonden. Daarom heeft de arbodienst een (ergonomische) dienst waar ze werkplekken onderzoekt. Deze dienst gaat uit van de statement “voorkomen is beter dan genezen”. De dienst kijkt of de werkplek is ingericht zodat de werknemer weinig kans heeft om last te krijgen van allerhande soorten klachten.

Het is voor een bedrijf gezonder wanneer ze bezig is met de toekomst dan met het blussen van brandjes van medewerkers die van alles en nog wat last hebben. Een bedrijf heeft veel meer toekomst wanneer ze medewerkers een assessment kan geven dan wanneer ze bezig is met het verlagen van het ziekteverzuim en alle problemen die daarmee samengaan.

Daarom is het een gezonde oplossing wanneer een bedrijf zorgt dat ze de werkplek op orde heeft. En als tweede dat het bedrijf goed naar de behoeften van de medewerkers luistert. Wanneer een bedrijf deze weg gaat staat het boven de negatieve spiraal en heeft ze een veel grotere kans om te groeien. In deze weg heeft het bedrijf daarom toekomst.

OFF

Categories: Links

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930