De discussie rondom het gebruik van drones

Drone

Het gebruik van drones (en dan met name het particuliere gebruik) heeft de afgelopen jaren voor veel discussies gezorgd. En op zich is het ook niet zo vreemd, aangezien deze vliegende machines behoorlijke impact kunnen hebben op de privacy van mensen. Bewijzen van kan een buurtgenoot vanuit de lucht precies kijken wat er zich in jouw tuin afspeelt.

Anderzijds worden de machines voor oorlogsacties gebruikt door diverse landen. Op die manier lopen de levens van militairen een stuk minder gevaar dan wanneer ze zelf in het vijandige gebied zouden moeten opereren. Zoals je begrijpt worden drones dus veelvuldig gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Maar welke regels gelden er zoal voor particulier gebruik?

Het gebruik van drones door particulieren

Het gebruik van drones de particulieren is dit moment nog toegestaan, mits je je aan een aantal regels houdt. Zo zijn er regels opgesteld over de maximale hoogte waarop je mag vliegen en de afstand die je dient aan te houden ten opzichte van gebouwen en mensen. Op de website http://www.dronevlieger.nl kun je meer informatie vinden over allerlei regels rondom het gebruik van de populaire machines.

Nieuwe manier waarop drones worden gebruikt

Het gebruik van drones beperkt zich echter niet alleen tot de particuliere markt en oorlogssituaties. Zo zijn er bijvoorbeeld ook voorbeelden waarin de machines worden ingezet om pakketjes op ver gelegen locaties te bezorgen. En onlangs is er in Sydney een grote show geweest waarin de apparaten een rol hebben gespeeld. Bovendien zijn er tegenwoordig zelfs heuse wedstrijden waarmee je flink geld kunt verdienen. De bestuurders hebben tijdens de race een speciale bril op waardoor ze vanuit de drone een goed beeld hebben van de omgeving waardoor ze heen scheuren. De snelheden die tijdens de wedstrijden worden behaald zijn overigens enorm hoog en je dient dan ook stalen zenuwen te hebben om je drone op een veilige manier door het parcours heen te loodsen.

De toekomst

Al met al lijkt het erop dat het gebruik van drones alleen maar verder wordt uitgebreid. Toch zou het zomaar mogelijk zijn dat de regelgeving scherper wordt om op die manier de privacy van mensen en de veiligheid te waarborgen. En dat is wat ons betreft een goede zaak. Ben je overigens geĆÆnteresseerd hoeveel de machines ongeveer kunnen kosten? Lees dan het artikel over drones op http://www.schrijfwereld.nl/.

OFF

Categories: Artikelplanner

Sjoerd


augustus 2022
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031