De geschiedenis van webwinkels

Hedendaags koopt elkeen helemaal vanzelfsprekend koopwaar op het web. Er bestaan toch maar weinig personen die weten hoe webwinkels ontstaan zijn, lees voort om meer te weten te komen.

De eerste zakelijke activiteiten op het internet zijn ontstaan in de jaren ’90. Eerder was het ook reeds mogelijk om via het www diensten en spullen te orderen. Er was in 1981 namelijk al een firma dat gebruik maakt van telefoonaansluitingen om voor een keten reiswinkels een netwerk op te zetten. Gebruikers die info over tripjes wilde hebben of tours wilden reserveren en annuleren konden op de pc met de modem inbellen naar een server. Een alternatief goed concept van afname op afstand is minitel, een video textdienst uit Frankrijk.
Het world wide web, in de vorm zoals wij dit momenteel nog steeds benutten, is gemaakt rond 1990 door Tim Bernes-Lee. Op het net verkopen was nog illegaal, er waren namelijk nog restricties. Even later rond het jaar ’91 waren de restricties al snel afgeschaft. Langzaam begonnen firmas na deze periode zich te wagen op het net. De eerste verkoop op het world wide web gebeurde in ’94. Pizza Hut was een van de voornaamste ondernemingen die pizza’s aanboden op het internet. Digitaal bestellen werd ook permanent veiliger, veel internet webwinkels werden beveiligd met SSL certificaten. E-commerce werd hartstikke populair in het jaar ’95. Onderneming na onderneming vestigde zich op het net. Grote online bedrijven van tegenwoordig, zoals eBay en Amazon vestigden zichzelf in dit jaar op internet. Al rap ging de Wehkamp in Holland online. Via de website verkocht het winkelbedrijf kleren. Een bijzondere prestatie werd gemeten in ‘het jaar ’97. Het Amerikaanse computerbedrijf Dell haalde toentertijd maar liefst een miljoen omzet binnen. Bekijk ook eens deze startpagina hier

Leuke links die te maken hebben met investeren
investeren, beleggen

Auteur: Annie, IP adres: 212.57.58.87, Website: http://investeren.frisbegin.nl/

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Internet Tags: ,

admin


Juli 2022
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031