De helpende hand bij uw BUS melding

Een Besluit Uniforme Sanering melding (BUS melding) moet worden gedaan wanneer er verontreinig wordt aangetroffen in de grond. Er moet dan sanering worden uitgevoerd. De sanering vindt plaats na het opstellen van een saneringsplan. In het saneringsplan staat op welke manier de grond of het water gesaneerd gaat worden. De regeling maakt het aantrekkelijk om bodems te laten saneren.

Een BUS melding kan worden ingediend bij meer dan 25 kubieke meter verontreinigde grond of bij meer dan 100 vierkante meter verontreinigd grondwater. Als u een bodemsanering gaat uitvoeren met een BUS melding moet aan verschillende voorwaarden voldaan worden. De voorwaarden zijn:

De verontreiniging moet veroorzaakt zijn voor 1987,

De bodemverontreiniging moet ‘ernstig’ zijn.

De bodemverontreiniging moet binnen 1 van de volgende categorieën vallen:

Immobiel:  verontreiniging met zware metalen of PAK

Mobiel: verontreiniging met minerale olie

 Tijdelijk uitplaatsen: bijvoorbeeld aanleggen van kabels en leidingen.

Nadat de BUS melding is gedaan is de BUS melding een jaar geldig. Het is niet mogelijk om de BUS melding zomaar te verlengen. Als de geldigheid van de BUS melding is verlopen moet er een nieuwe melding gedaan worden. Het jaar van geldigheid start op de datum dat de BUS melding is aangevraagd. Binnen een jaar van die datum zal er gestart moeten worden met de sanering.

Een  BUS melding wordt opgesteld op basis van een uitgevoerd bodemonderzoek. Het bedrijf VanderHelm heeft veel kennis over bodemonderzoek VanderHelm. Heeft de nodige kennis in huis voor het doen van een BUS melding, maar ook de milieukundige begeleiding en de sanering zelf kan worden uitgevoerd door het bedrijf VanderHelm. Het bedrijf kan u dus overal mee helpen.

Bent u benieuwd waarmee Vanderhelm u van dienst kan zijn? Neem vlug contact op met het bedrijf en vraag naar de mogelijkheden voor u. Het bedrijf beantwoord graag al uw vragen voor u. Zo weet u zeker dat uw bodemsanering goed wordt uitgevoerd.

OFF

Categories: Diensten

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930