De keuze van een buitenboord motor

Een zoektocht naar een tweedehands buitenboordmotor levert op sommige websites al snel tienduizenden zoekresultaten op. Zomaar even snel een buitenboordmotor kopen is niet verstandig. Misschien kom je thuis met een motor die veel meer lawaai maakt dan gewenst of met een benzineslurper. Wij raden daarom altijd aan om bij het kopen van een buitenboordmotor een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat je straks met een passende motor op het water bent.

Maak de juiste keuze

De keuze voor de juiste motor is er niet eentje die je even simpel maakt. We kunnen je dus wel heel veel tips geven maar het blijft een moeilijke keuze. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe buitenboordmotor?

·         Je boot bepaalt voor een groot gedeelte wat voor jou de opties zijn, maar het aantal pk’s moet in verhouding staan tot de boot.

·         Bedieningsgemak. 

·         De topsnelheid. Dit is belangrijk als je geen vaarbewijs wenst te gaan halen en dus in geen geval boven die 20 km/uur uit wilt kunnen komen.

·         Trekkracht en brandstofverbruik.

·         Het aantal decibel van de motor. Oude 2-takt modellen staan erom bekend dat ze benzine slurpen en erg luidruchtig kunnen zijn.

·         Een 2-takt is goedkoper in de aanschaf, maar heeft een hoger verbruik als een 4-takt. De 4-takt loopt een stuk stiller, maar is zwaarder in gewicht.

Mercury

Mercury buitenboordmotorWe noemen hier toch even de klassieke Mercury als voorbeeld van een goede buitenboordmotor. De modellen van dit merk sieren al decennia lang de Nederlandse wateren. Vooral in de jaren zestig en zeventig was Mercury de ongekroonde koning op het water. Later kwamen daar natuurlijk de Japanners aan met hun krachtige motoren zoals Honda en Yamaha. Maar nog steeds geniet het merk een goede reputatie. Ze werken overigens al jarenlang samen met onze Japanse vrienden van Tohatsu. De Mercury motoren zijn uitgerust met het unieke één-handbesturings- systeem. Dit is een systeem waarmee je door een schakeling in de draaigasgreep zowel vooruit, neutraal als achteruit kunt varen. Het systeem is revolutionair en volgens ons wordt dit de toekomst en zal de concurrentie snel volgen. Wij bij Alwas leggen je graag alles uit over dit systeem.

Ons advies

Wanneer je niet precies weet wat je moet kopen of niet op de hoogte bent van de laatste stand van zaken op het gebied van buitenboord motoren dan doe je er goed aan om te kopen via een dealer. Zo weet je zeker dat je een goede en betrouwbare buitenboordmotor koopt. Wij nemen rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Meer informatie over buitenboordmotoren, en een enorme keuze aan gereviseerde onderdelen van alle topmerken, vind je bij:

Alwas Handelsonderneming

Schokkerlaan 3, 1503 JN Zaandam

Mobiel: 06 5470 4523

Web: www.alwas.nl

OFF

Categories: Vrije tijd en Hobby

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031