De meest natuurlijke mest voor uw tuin!

Een tuinier is het liefst de hele dag bezig in zijn tuintje. Onkruid wieden, de heg snoeien, het pad aan vegen, het stukje grond omploegen, een nieuw bloembordes aanleggen. Er is altijd iets te doen in een tuin. Lekker tot rust komen tussen de natuur, heerlijk!

 

Toch is het jammer dat het er soms een stuk grond is waar niets wil groeien. Het lijkt wel of er alleen onkruid omhoog komt. Of wat te denken van dat stuk grond dat bij elke regenbui een modderbad wordt. Erg zonde, maar gelukkig eenvoudig tegen te gaan.

 

Deze grond kan je beschermen met groenbemesters. Groenbemester zijn natuurvriendelijke landbemesters. De groenbemesters zijn zo natuurvriendelijk omdat ze zelf planten zijn. Groenbemesters zijn planten die groeien op arme grond. Als de planten gegroeid zijn en het hele oppervlak hebben voorzien van  groen krijgt onkruid geen kans meer. Omdat de wortels van de groenbemesters zich in de grond wortelen is de toplaag veel steviger en kan een regenbuitje geen schade meer aan richten.

 

Als de groenbemesters volgroeid zijn kunnen ze omgespit worden samen met het hele stuk grond. Een groenbemester blijft in de grond en verhogen het percentage organische stof en het stikstofgehalte in de bodem. Een deel van de organische stoffen worden omgezet in humus. Als dit proces voltrokken is blijkt de grond een heel stuk vruchtbaarder geworden. De organische stoffen werken als voedsel voor andere planten. De andere planten kunnen dus een stuk beter groeien.

 

Een bedrijf waar je een groenbemester kan kopen is De hobbytuinder.nl. dit bedrijf verkoopt alles dat het hartje van een tuinliefhebber begeerd. De hobbytuinder.nl heeft een groot assortiment groenbemesters. De hobbytuinder.nl heeft het grote assortiment in de verkoop op hun webshop. De webshop huist alles voor in de tuin. Van zaden en kweekartikelen tot gereedschap en voeding. Neem snel contact op met de Hobbytuinder.nl voor al uw tuinartikelen. Bekijk de webshop www.dehobbytuinder.nl

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031