De problemen van lange mannen en vrouwen

Grote mensen problemen. Het gaat hier niet over grote mensen problemen waar je moeder vroeger altijd over sprak, maar het gaat om een probleem dat nog te complex is om te begrijpen. Het gaat hier over grote mensen problemen van grote mensen. Om even wat specifieker te zijn, het gaat over lange mensen problemen. Dat lange mensen problemen ervaren wordt nog extra benadrukt met de oprichting van Nationale Dag van lange mensen. Het doel? Aandacht vragen voor "de knelpuntjes" waar lange mensen tegenaan lopen. Dinsdag 21 juni 2016 was de eerste Nationale dag van Lange Mensen.

grijze-man-met-een-blauw-overhemd-zee

Het gevolg van lang zijn

Op de Nationale dag van Lange Mensen verschenen er diverse herkenbare tweets over de problemen van lange mannen en vrouwen. ‘Ik ben dus gewoon letterlijk te lang voor sommige bioscopen. Met kramp in mijn benen naar buiten gestrompeld. Lekker hoor.’ ‘Ik ben gewoon veel te lang en om op de bank te liggen.’ ‘Ik wil echt een stuk van m’n benen afzagen. Ik ben te lang, ik word er gek van.’Rob Bruintjes is een van de initiatiefnemers van de Nationale dag van Lange Mensen. Hij is zelf 2 meter en 21 centimeter en is maar al te goed bekend met lange mannen problemen. De ongemakken van zijn lengte merkt hij de hele dag door. Kleding is te klein, schoenen passen niet, bij een wastafel moet hij flink door de knieën, lampen tikt hij vaak aan met zijn hoofd en douchen doet hij, als hij niet thuis is gebogen. Dit is maar een deel van de gehele waslijst van de lange mannen problemen.

 

Om aan alle lange mannen problemen te gaan werken is er een lijst opgesteld met praktische problemen van lange mannen. De meeste problemen van lange mannen en vrouwen gaat over  het openbaar vervoer en de vakantie. Vaak passen lange mannen en vrouwen hun eigen huis aan op hun lengte. Zo heeft Bruintjes thuis alles aangepast. Dat betekent niet dat alles heel hoog staat. Dat zou erg onhandig voor zijn echtgenoot zijn. Zij is immers 'maar' 1.72 meter lang. "Als ik alles rücksichtslos omhoog gooi, dan kan ze nergens meer bij. Het fornuis en de wc zitten op een hoogte die voor ons allebei acceptabel is en we hebben allebei ons eigen keukenblok."

 

De verschillende soorten initiatieven

Er komen steeds meer initiatieven om de last van de schouders te halen van lange mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld de Stichting Lange Mensen. Dé site voor als je lang bent of lang wordt. Met informatie over- en voor lange mensen. Leg als lange man het probleem voor aan de stichting en je krijgt een nuttig antwoord.

Ook Mouwlengte 7, een webshop speciaal ingericht voor lange mannen en wilt de lange mannen problemen omzetten in lange mannen voordelen. Hier vindt elke lange man passende kleding. Lengtemaat nodig voor een trouwoverhemd? Zakelijk overhemd mouwlengte 7 nodig? De lange mannen problemen betreft te kleine kleding of te lompe slonzige kleding is verleden tijd bij Mouwlengte 7.  

rechthoekig-wit-overhemd-met-blauw-contrast

OFF

Categories: Mode

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930