De voor- en nadelen van een broker

Beleggen kan op allerlei manieren. Je kan er voor kiezen om het zelf te doen, of je kan een ander het voor je laten doen. Je kan je geld aan een investeringsfonds geven die het geld vervolgens voor jou investeert in ruil voor een deel van de rente, of je kent het toe aan een broker of andere partij die het voor jou belegd. De mogelijkheden zijn er, maar wat is nu eigenlijk de beste keuze?

Dat hangt heel erg af van jouw persoonlijke voorkeuren en de situatie. Als je weinig geld belegd, of simpelweg de controle volledig in eigen hand wil hebben, dan is het waarschijnlijk het beste om het geld vooral zelf te beleggen en anderen hier geen zeggenschap over te geven. Een broker of investeerder doet namelijk zijn uiterste best, maar maakt gegarandeerd soms andere keuzes dan jij. Ook heeft het weinig meerwaarde om een andere partij jouw geld te laten beheren als het om een klein bedrag gaat, je verliest dan immers de winst grotendeels aan de commissie die je moet betalen.

Maar, als het om een groter bedrag gaat en je het niet erg vind om anderen jouw geld te laten beheren, dan is het wel degelijk een optie. Het bespaard jou tijd en de commissie is relatief goedkoop. Bovendien herbergt het ook andere voordelen. Online brokers zijn gemakkelijk te volgen en je kan ten alle tijden zien hoe je zaken ervoor staan, en als we de brokers vergelijken zien we dat sommigen interessante welkom bonussen hebben waardoor de winst verder kan oplopen.

Toch hebben brokers ook hun nadelen. Zo heb je weinig zeggenschap en hebben brokers vaak commissies waardoor je een deel van je winst moet afdragen. Ook kan er niet gegarandeerd worden dat de beste deal voor jou gesloten wordt. 

OFF
Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031