De voordelen van kaarten drukken

Zelf je eigen kaarten drukken is natuurlijk super uniek en leuk om te doen. Ook kun je kaarten drukken met een kleine oplage, maar je kunt het uiteraard ook groter aanpakken. Zelf kaarten drukken kun je doen voor verschillende gelegenheden. Denk aan het aankondigen van een geboorte of wellicht een uitnodiging per post voor een trouwfeest. Of een bedank kaartjes wanneer je een eigen onderneming hebt en je de klant wilt bedanken voor de bestelling en hem of haar veel plezier wilt wensen.

Een kaartje is tenslotte iets persoonlijks en eigen kaarten drukken heeft natuurlijk meer voordelen. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

De voordelen van kaarten drukken

Het ontvangen van een kaartje met een bepaalde boodschap erop zegt soms meer dan 1000 woorden. Wanneer je bij een poster juist groots uitpakt houd je het bij een kaart vaak klein, maar persoonlijk. Een kaart wordt toch nog altijd gezien als iets persoonlijks. Stiekem vinden we het namelijk wel leuk om een kaartje te ontvangen op een verjaardag of bij de geboorte van een kindje. Een groot voordeel dat een kaart drukken met zich mee brengt is dus de persoonlijkheid die we toch graag allemaal willen ervaren.

Ook met het drukken van kaarten kun je zelf een ontwerp creƫren. Hiermee maak je de kaart extra eigen en persoonlijk. Zo kun je het binden met je eigen onderneming en de huisstijl weer terug laten komen op de kaart. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een zakelijke kaart, maar ook wanneer je een feestje geeft in een bepaald thema of een trouwerij. Je kunt zelf de kaart helemaal eigen maken en daarmee niet standaard.

Zelf ontwerpen

Dit onderdeel spreekt heel veel mensen aan, maar sommige natuurlijk ook niet. Een eigen kaart ontwerpen kan een leuke uitdaging zijn, maar soms heb je ook nog een keus uit een aantal standaard templates. Deze kun je dan natuurlijk ook eigen maken met een paar aanpassingen, maar de basis staat al voor je klaar. Vind je het lastig om zelf te beginnen met ontwerpen? Dan kun je ook eerst op onderzoek gaan binnen bijvoorbeeld Pinterest ter inspiratie. Soms kun je daaruit al de basis vinden voor je ontwerp.

Verschillende materialen

Wanneer je dan een ontwerp hebt voor het kaarten drukken komen er naast het ontwerpen nog een aantal andere zaken bij kijken. Denk aan het materiaal van de kaart. Wil je een glanzende kaart of wellicht mat? Ook het formaat speelt nog een rol. Tevens ook weer wat afhankelijk van je ontwerp, alleen wel goed om over na te denken, zodat ook alles mooi uit komt op de kaart. Alle combinaties samen vormen tenslotte het eindresultaat dus het is wel belangrijk dat alles goed met elkaar combineert.

Lamy vulpen Pwakkerman.com

OFF

Categories: Links

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930