De Wijnstreek Texas

Texas is een wijnstreek, dat zich op dit moment enorm aan het ontwikkelen is. Texas was eerder niet echt bekend als wijnstreek, maar toch verbouwd deze streek al sinds de zeventiende eeuw wijndruiven. Dit is dan ook iets, wat vele wijnliefhebbers niet weten. Zodoende werd het dan ook eens tijd, om wat meer over deze wijnstreek te weten te komen. Klik hier en u komt op de website van de Wijnspecialist.nl. Hier vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Texas heeft maar liefst 310 wijnproducenten , verspreid over 8 verschillende regio’s. De regio waar de beste wijnen vandaan komen, is de regio Hill Country. Elk jaar weer komen er vele liefhebbers naar deze regio, om hier te kunnen genieten van de heerlijke wijnen en de mooie wijnroutes. In Texas vindt men ook het plaatsje Grapevine. De naam alleen al, doet natuurlink al veel vermoeden. Niet voor niets wordt dit plaatsje dan ook omschreven als de hotspot voor alle wijnliefhebbers. De naam is afkomstig van de wilde mustangdruif, die hier groeit. Elk jaar weer wordt hier een fantastisch wijnfestival gehouden, die maar liefst vier dagen duurt. Hier kunnen alle wijnliefhebbers heerlijke wijnen proeven van de vele verschillende wijnhuizen. Niet zo gek natuurlijk, dat dit een goed bezocht  evenement is.

Texaanse druiven en wijn

In Texas worden vele verschillende druiven geproduceerd. Hier worden natuurlijk dan weer heerlijke wij en van gemaakt. Druiven die voornamelijk worden verbouwd zijn Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Druiven zoals Syrah en Sangiove worden hier dan weer minder verbouwd, maar hier worden wel heerlijke wijnen van gemaakt. Natuurlijk kent Texas ook een aantal speciale druivenrassen. De wijnstreek Texas heeft maar liefst 1700 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden zijn dan weer verdeeld in acht verschillende AVA’s, de American Viticultural Areas. Texas heeft een droog klimaat, wat enorm prettig is voor de druiven. De wijnen die hier worden geproduceerd krijgen steeds meer bekendheid en worden dan ook meer afgenomen. De Texaanse wijnen zijn in verschillende prijsklassen te verkrijgen.

OFF

Categories: Horeca

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930