Drijvende zonnepanelen

Een nieuwe ontwikkeling doet zich voor op het gebied van zonnepanelen. Drijvende zonnepanelen die op het water worden geplaatst kunnen tot wel 30 procent meer energie opwekken dan de standaard zonnepanelen die op het dak geplaatst worden.

Dubbele benutting zonnestralen
De drijvende zonnepanelen zijn zo efficiënt doordat ze beter gebruikmaken van de zonnestralen. Ten eerste is de achterkant van de panelen niet bedekt waardoor de zonnestralen die door het water worden weerkaatst ook via de achterkant opgevangen worden. Daarnaast kunnen de zonnepanelen meedraaien met de richting van de zon waardoor ze altijd in de perfecte positie staan ten opzichte van de zon. De plaatsing op het water biedt deze mogelijkheden.

Vooruitstrevende uitvinding
De drijvende zonnepanelen kunnen worden gezien als een grote doorbraak op het gebied van zonnepanelen aangezien ze een sterke toename in energie opbrengst bieden. Waar bij de ontwikkeling van normale zonnepanelen al wordt gestreefd naar een toename van 1 procent in opbrengst is een toename van 30 procent uitzonderlijk hoog. Op dit moment worden er nog testen uitgevoerd met deze nieuwe variant zonnepanelen op verschillende soorten wateren om vast te stellen waar de techniek toegepast kan worden.

Particulier en zakelijke interesse
Om de zonnepanelen te kunnen gebruiken moet er water beschikbaar zijn waar de zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Voor zakelijke consumenten zou het gemakkelijker kunnen zijn om hier ruimte voor te creëren, maar ook voor particulieren kan dit uiteindelijk een uitkomst bieden, zo worden nu ook al collectieven opgericht voor mensen die in normale zonnepanelen willen investeren maar niet zelf over een dak beschikken.

Energie besparen door zonnepanelen
Zonnepanelen worden steeds rendabeler en kunnen een grote energiebesparing opleveren. De energie die je zelf opwekt wordt door de energieleverancier verrekend en gaat direct van je energierekening af. Wanneer je een contract hebt met de laagste energieta

Op EasySwitch.nl kunt u het aanbod van de verschillende energieaanbieders vergelijken.
energie, energieleveranciers,

Auteur: Nick, IP adres: 95.97.254.58, Website: https://www.easyswitch.nl/energie/vergelijk-energie/

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF
admin


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930