Ecologisch advies

Ecologisch onderzoek is nodig wanneer er ruimtelijk ingrepen plaats vinden. Er wordt hierbij rekening gehouden met de flora en fauna die in de Flora- en faunawet worden beschermd. Door deze bepalingen in het voortraject mee te nemen, kom je niet voor verrassingen te staan en voorkom je eventuele vertragingen.

Allereerst wordt er een quickscan uitgevoerd, waarbij duidelijk wordt hoe de situatie is en of er bepalingen zijn waar rekening mee moet worden gehouden. Eventuele vervolgstappen worden ook bepaald aan de hand van de scan.
Wordt er uit de scan duidelijk dat er zwaardere beschermde soorten binnen het gebied leven, moet er soortgericht onderzoek gedaan. Dit noemt men ook wel een natuurtest. Met het ecologisch onderzoek wordt er een duidelijk beeld gecreƫerd van de vervolgstappen.

Uitkomsten onderzoek

Wanneer uit het onderzoek blijkt dat er een negatief effect is, is overleg noodzakelijk om acties te ondernemen om het negatieve effect te voorkomen, zodat men verder kan gaan met geplande werkzaamheden. Het aanvragen van een ontheffing is nodig wanneer de negatieve effecten niet voorkomen kunnen worden.

Ontheffing

Wanneer er een ontheffing is aangevraagd in verband met de Flora- en faunawet, moet er een activiteitenplan worden opgesteld. Vervolgens stelt een ontheffing bepaalde voorwaarden zoals het opstellen van een ecologisch werkprotocol en het uitvoeren van werkzaamheden onder ecologische begeleiding.

VanderHelm

VanderHelm is de expert op het gebied van het verzorgen van ecologisch onderzoek en het geven van ecologisch advies. Ook het aanvragen van een ontheffing en het verzorgen van een activiteitenplan verzorgt VanderHelm voor haar klanten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

VanderHelm is de expert op het gebied van alles wat in en op de bodem moet gebeuren. Activiteiten die worden uitgevoerd zijn ecologisch onderzoek, ecologisch advies en realisatie met specialismen op het gebied van milieu, civiel & infra en ecologie.
ecologisch advies, advies ecologisch

Auteur: Gerard Kempers, IP adres: 109.109.117.18, Website: http://www.vdhelm.nl/ecologisch-advies.html

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF
admin


mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031