Een autoverzekering afsluiten. Hoe moet dat nou?

Je hebt je rijbewijs behaald en je staat op een historisch punt: Je bent van plan een auto aan te schaffen. Dat valt nog niet zo mee, er zijn zoveel modellen om uit te kiezen en het ene model past nou eenmaal beter bij je budget dan een ander. Als je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt kun je met een gerust hart de weg op. Of toch niet, je moet eerst zorgen dat je een goede autoverzekering afsluit.

Een autoverzekering is noodzakelijk
Het is niet verantwoord om zonder goede autoverzekering de weg op te gaan. Je moet er niet aan denken wat er allemaal mis kan gaan en gelukkig gaat het meestal ook niet mis. Maar het kan iedereen overkomen, je schuurt met de auto tegen een boom of paaltje, of door een onhandige stuurbeweging raak je net een andere weggebruiker. Met een autoverzekering is in ieder geval de schade die je aan anderen aanbrengt verzekerd, en in sommige gevallen ook die van jezelf. Zonder zo’n verzekering ben je misschien je hele leven bezig met de schade aan anderen te vergoeden. Dat zou een slecht begin zijn van je auto-carrière.

Verschillende autoverzekeringen
Er zijn verschillende autoverzekeringen. Zo heb je een all-risks verzekering waarmee elke schade bij een aanrijding wordt vergoed, behalve misschien een eigen risico, of het nu bij jezelf of bij de tegenpartij is. Je kunt ook kiezen voor WA, Wettelijke Aansprakelijkheid, waarbij eigenlijk alleen de schade van anderen wordt vergoed. Je zult begrijpen dat een verzekering die meer vergoed ook betekent dat je een hogere maandelijkse premie moet betalen.

Vergelijken
Er zijn heel wat verschillende aanbieders van autoverzekeringen, ieder met hun eigen speciale pakketten. Om de beste verzekering voor jouw auto en jouw situatie uit te zoeken zul je ze allemaal met elkaar moeten vergelijken. Dat is een heel karwei, waarbij je heel gemakkelijk het overzicht kunt kwijtraken. Gelukkig zijn er vergelijkingssites, waar alle verschillende verzekeraars met elkaar worden vergeleken. Hier kun je precies berekenen wat de voor jouw beste verzekering je precies gaat kosten. Kijk op autoverzekering.nl voor meer informatie.

OFF

Categories: Financieel

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930