Een besneeuwde kunstkerstboom?!

Het zijn misschien wel de leukste dagen van het jaar. De dagen rondom kerst en oud en nieuw. De meeste mensen hebben een aantal dagen vrij en heel Nederland zoekt zijn familie op. Gezellig knus met zijn allen bij elkaar. Heel chique gekleed of juist een foute kersttrui: dat kan allemaal. Een heerlijk kerstdiner of oud en vertrouwd gourmetten. Allemaal heerlijk. Maar kerst zou kerst niet zijn als er geen kerstboom in het huis zou staan.

 

Het is hét teken van kerst. Een mooi versierde boom in de hoek van de kamer. Het geeft sfeer en het ziet er gewoon mooi uit. Het hoort er helemaal bij. De traditie zoals wij die nu kennen is ontstaan in Duitsland. Waarschijnlijk afkomstig van de Germanen en daarna overgenomen door de kerk. De kerk was vijfhonderd jaar geleden toonaangevend voor de samenleving en na de eerste kerstboom in de kathedraal van Straatsburg stonden binnen de kortste keren de huizen ook vol met bomen.

 

In Nederland kreeg de traditie bekendheid en aanzien toen men op de zondagsschool een kerstboom plaatste. Niet veel later stonden ze hier ook in de kerk en daarop volgend dus ook bij de mensen thuis.

 

De traditie is inmiddels zo ingeburgerd dat je echt opvalt als je er geen een hebt. Behalve bij de streng gereformeerden. Deze mensen zien de boom als afleiding voor waar het volgens hen bij kerst echt om draait: de geboorte van het kindje Jezus.

 

Het kan best nog wel wat werk zijn om een dergelijke kerstboom aan te schaffen. Zeker wanneer je geen grote auto hebt en een karretje ook niet beschikbaar is, kan het moeilijk zijn om een kerstboom heel thuis te krijgen. Het kan dan misschien wel slim zijn om een kerstboom online te bestellen. Een kunstkerstboom bijvoorbeeld, gaat meerdere jaren mee. Je kunt zelfs een besneeuwde kunstkerstboom kopen. Als je niet veel ruimte in huis hebt, is een kleine kunstkerstboom ook een goede optie.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031