Een industriële keuken: 3 tips

Ga jij een nieuwe keuken uitzoeken of je oude keuken renoveren en wil je een industriële look? Dan ben je op de juiste plek. Een industriële keuken heeft een ietwat minimalistische uitstraling en oogt stoer met grove materialen. Dit alles komt vaak tot een zeer mooi geheel, echter is het belangrijk dat het goed wordt toegepast. Hoe jij je industriële keuken op de juiste manier inricht lees je in dit artikel.

1. Kies de juiste materialen

Bij een industrieel interieur mag best eens iets niet afgewerkt zijn, in sommige gevallen maakt dit het industriële aspect alleen maar beter. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een afbrokkelende/onafgewerkte stenen muur. Eén groot deel van de look is afkomstig van de wand en vloer. Om deze reden is het dan ook zeer belangrijk om de juiste keuken tegels te kiezen. In de keuken komen wandtegels het beste tot hun recht, dit is tevens de meest praktische optie. Voor de vloer is het aan te raden om voor PVC of beton te gaan.

2. Inrichting

De manier waarop je de keuken inricht is essentieel voor de uitkomst van de industriële look. In een keuken met een groter oppervlakte gaat dit gemakkelijker dan een keuken met een klein oppervlakte. Toch is het ook in een kleine keuken zeer goed mogelijk. Probeer industriële elementen in zowel kleine dingen als de handvatten van de kastjes terug te laten komen als in grote dingen zoals de verlichting en tafel. Speel ook met lichtinval om de juiste afstelling te realiseren.

3. Speel met het interieur

Combineer met hout en metaal. Probeer diverse industriële accessoires en speel met de mogelijkheden! Alleen op deze manier kom je tot de mooiste industriële keuken. Wanneer je mooie tegels hebt gevonden voor andere doeleinden, zoals badkamertegels, kun je deze ook gewoon in je keuken laten plaatsen! Deze tegels hebben immers dezelfde slijt en vochtvaste eigenschappen.

OFF

Categories: Links

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930