Een ritme is zo gek nog niet

Zo avontuurlijk mogelijk leven, dat is tegenwoordig vaak het motto. Je leeft maar één keer en je moet er maar zo veel mogelijk van genieten ook, toch? Volgens de huidige trends en cultuur onder de jeugd lijkt het daar wel op. Natuurlijk is het belangrijk om ook van het leven te genieten, maar dat wil niet betekenen dat het verstandig is om als een compleet losgeslagen persoon je leven te leiden. Sterker nog, het hebben van een gezond en vast ritme is juist goed gebleken voor je gezondheid, je gemoedstoestand en productiviteit.

Hoe goed of hoe slecht onze dag zal verlopen hangt grotendeels af van hoe we hebben geslapen. Als we een goede nachtrust van ongeveer acht uur hebben gehad wordt je vaak opgewekt en helder wakker, met de nodige energie. Eventuele emoties en stress van de vorige dag zijn verwerkt en je bent in staat om helder na te denken. Maar een slechte nachtrust leidt tot het tegenovergestelde: een brak gevoel, geen energie en dezelfde spanningen als toen je gister in bed ging.

Het is daarom belangrijk om een aantal vaste gewoontes te hebben zodat je lichaam went aan het ritme en goed uitrust in de nacht. Eet bijvoorbeeld je maaltijden op vaste momenten, sport op een vast moment van de dag, bijvoorbeeld als je net van je werk komt en is het aangeraden om te proberen in dezelfde houding te slapen zodat je lichaam hier ook aan went.

Daarnaast hangt natuurlijk niet alles van gewoontes en een ritme af. Een goed bed en een fijne omgeving zijn ook belangrijk. Denk aan een donkere ruimte zonder veel geluiden, een aangename temperatuur en een goed bed dat niet te klein is. Zo is een matras 160×200 groot het beste voor tweepersonen en is 140×200 vaak te klein. Kijk voor goede matrassen eens op just-dream.nl!

OFF

Categories: Links

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031