Een ruit vervangen

Een kapotte ruit is erg vervelend, of dit nou uit het niets gebeurd, of het gevolg is van vandalisme, een ongelukje of spelende kinderen. Het betekent niet alleen dat het tocht binnen en dat de warmte weg kan glippen, maar het betekent ook dat de ruit vervangen moet worden wat vaak een lastig en prijzig karwei kan zijn, zeker als je het door een glaszetter laat doen. Toch is het tegenwoordig niet meer zo moeilijk als vroeger en is het zeker mogelijk om een glas zelf te vervangen, zeker als je een beetje handig aangelegd bent.

Als je ervoor kiest om de ruit zelf te vervangen is het belangrijk om eerst zelf te kijken naar de precieze glasschade; is de ruit helemaal aan diggelen of is het slechts een snee of kras? Indien het een kras is hoeft de ruit niet perse vervangen te worden, maar mocht de schade erger zijn dan dit dan is het aangeraden om tot een reparatie. Glas repareren is niet lastig, maar het is wel aangeraden om de volgende stappen te doorlopen.

Allereerst moet je de maat opnemen van de ruit, zodat je een passende vervanger kan regelen. Zodra de vervanger er is verwijder je de bestaande kit en glaslatten en verwijder je de oude ruit en maak je het kozijn schoon. Vervolgens plaats je de nieuwe ruit en zet je de latten terug, zodat de ruit niet meer helemaal los staat. Vervolgens kit je deze latten vast zodat de ruit niet meer kan bewegen. Uiteindelijk werkt u de ruit af met een laagje verf om zodoende de kit weg te werken.

Mocht het niet lukken dan kan er natuurlijk altijd een professional ingeschakeld worden, maar in veel gevallen zal je in staat zijn om de ruit zelf te vervangen. 

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031