Een webapplicatie laten maken voor jouw bedrijf

Een webapplicatie laten maken voor jouw bedrijf. Hoe handig is dat?! In dit artikel leggen we je graag de voor en nadelen uit én waar je om moet denken wanneer je een applicatie laat maken. 
Een applicatie is er allereerst natuurlijk in meerdere vormen. Je hebt bijvoorbeeld een computerapplicatie, een online applicatie en een applicatie voor op je smartphone. Deze is dan te downloaden vanaf de appstore voor Apple en playstore voor Android telefoons. 
De voordelen van een eigen app:

 1. Dit is misschien wel het grootste voordeel. De webapplicatie is helemaal van jou, het is jouw app en jouw wensen kunnen hier volledig in mee worden genomen. Mis je een functie? Voeg 'm dan eenvoudig toe zodat hij weer volledig bevalt.
 2. Vaak is een eigen systeem stabieler. Het uitvalpercentage is lager wanneer je dit bij een goede partij neerlegt dan bij andere oplossingen.
 3. Er is een verantwoordeijke. Dit klinkt stom, maar wanneer je een app hebt die jan en alleman gebruikt, is ook iedereen (of eigenlijk niemand) echt verantwoordelijk. En wie hebben er wel allemaal niet toegang tot jouw (gevoelige) data?
 4. De kwaliteit is van een hoog niveau. Bij open platformen is deze nog wel eens ver te zoeken. Het duurt bijvoorbeeld een eeuwigheid dat iets is geladen of op de achtergrond lopen een aantal technische dingen spaak.
 5. Gemak, aangezien het jouw eigen applicatie is, zit er ook niet meer in dan nodig. Alles is overzichtelijk en geordend. Bij open platformen zit vaak een bak aan data en functies die eigenlijk allemaal hetzelfde doen en dus overbodig zijn.

De nadelen van een eigen app:

 1. Een eigen webapplicatie is vaak veel duurder dan een applicatie die al is gemaakt. Doorgaans betaal je daar een abonnement of een licentie.
 2. Je zit vaak vast aan één partij. Loopt het niet goed dan is het lastiger om weer weg te gaan. Wanneer alles op rolletjes loopt, is er natuurlijk niets aan de hand.
 3. Een standaard applicatie is vaak snel op te zetten, maar wanneer het complexer wordt kost het vaak meer tijd. Een goede webapplicatie is dus ook niet in één dag gebouwd.

De mogelijkheden van een eigen app zijn eindeloos. Voor alle bedrijfsuitdagingen kun je een oplossing verzinnen. Denk hierbij aan:

 • Registratiesystemen
 • Verkoopsystemen
 • Modulesystemen
 • Intranet
 • Et cetera
OFF

Categories: Business

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930