Elementen van een goede stal inrichting

Voor de veehouder is het erg belangrijk dat het vee veel comfort heeft. Een koe die oncomfortabel leeft in de stal kan stress en angsten gaan ontwikkelen. Dat leidt ertoe dat ze minder gezond en minder beweeglijk zal worden. Een koe die minder beweeglijk is, krijgt doorligplekken en een slecht bloedcirculatie. Het is dus een must om voor een goede stal inrichtingte zorgen zodat het welzijn van de koeien verzekerd is. Wat zijn dan de elementen die zorgen voor een goede stal inrichting?

Een rubberen ondergrond

Een rubberen vloer is zacht voor de poten van de koeien waardoor er minder slijtage aan komt. Ook geeft die de koe meer veerkracht en grip.

Voor de veehouder zijn er ook grote voordelen: een rubberen vloer is heel duurzaam en erg makkelijk in onderhoud.

Een koeborstel

Het verzorgen van de koeien wordt veel eenvoudiger met een automatisch roterende koeborstel. De borsten schrobben de borst, rug en flanken van de koe schoon. Daarbij geeft die de koe ook een huidmassage, dat zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling.

Water bakken

Een koe moet op elk moment van de dag schoon water tot haar beschikking hebben. Daarvoor zijn automatische waterbakken die steeds bijvullen tot het goede waterpijl zeer handig. Ze zorgen ervoor dat de waterbakken altijd op de goede hoogte gevuld blijven zodat de koeien nooit zonder water komen te zitten. Ook zorgen ze ervoor dat het water een goede drinktemperatuur heeft.

Ventilatoren

Door ventilatoren komt er genoeg goede lucht binnen in de stal. Voor rundvee dat altijd binnen staat is voldoende frisse lucht essentieel voor het op peil houden van de melkproductie. In de zomer zijn deze ventilatoren ook nodig om te voorkomen dat de dieren last krijgen van hittestress. Want ook dat zorgt voor een achteruitgang van de melkproductie en de vruchtbaarheid van de dieren. 

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930