Ergonomisch werken is goedkoper

In een kantoor is het belangrijk als er goede werkplekken zijn waar fatsoenlijk kan worden gewerkt. Hier laten sommige bedrijven nog wel wat puntjes liggen. Het is namelijk verleidelijk om bij het kopen van nieuwe kantoormeubelen een goedkoop bureau kopen. Korte termijn geeft het wel resultaat, maar op lange termijn werken medewerkers minder hard. Een goed zittende bureaustoel is in dit geval een betere optie.

Bij het kopen van een nieuw product is het belangrijk om te kijken of de bureau hoogte verstelbaar is en in hoeverre bureaustoelen kunnen worden aangepast naar de wensen van de gebruiker. Als daar niet naar wordt gekeken bestaat de kans groot dat meerdere medewerkers het niet eens zijn met de mogelijkheden van de meubelen.

Het is erg vervelend om elke dag op een bureaustoel te zitten waar je na twee uur al doorzitplekken krijgt. Dit belemmert het functioneren van het personeel. Het is dan ook goed om bij de aanschaf van de bureaustoelen bij het personeel te informeren of zij bepaalde wensen hebben zodat daar rekening mee kan worden gehouden. Een andere mogelijkheid is door bureaustoelen te kopen met zoveel opties dat er voor medewerkers altijd wel een optie is die aansluit op zijn behoeften. Een derde optie is om een bureau om advies te vragen over ergonomisch werken

Het schijnt dat door ergonomisch werken de productiviteit tot wel twee uur per dag omhoog gaat. Ook gaat het ziekteverzuim bij ergonomisch werken vaak omlaag. Dit zijn geen cijfers waar een manager veel mee kan, maar wel cijfers die er niet om liegen. Het blijft bij aannames in hoeverre ziekteverzuim is gedaald, want de reden van verzuim kun je niet uitdrukken in een getal. Maar in bedrijven waar ergonomisch wordt gewerkt gaat het ziekteverzuim wel erg veel omlaag en is het ergonomisch werken dus economisch.

OFF

Categories: Business

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031