Evenementen organiseer je met deze tips!

Het organiseren van een evenement moet net zo een feest worden als voor de bezoekers van je evenement. De grote vraag is alleen: Hoe zorg je hier in godsnaam voor. Zomaar een evenement organiseren heeft echt geen zin, aan de vooravond van ieder succesvol evenement staan goed doordachte afspraken en een strakke planning die ook jouw evenement tot een waar succes maken. In deze blog geef ik jou drie tips waar jij sowieso aan moet denken bij het organiseren van je evenement.
 

Organiseer op een locatie bij je evenement past

Tegenwoordig zijn er zoveel evenementenlocaties die allemaal een eigen unieke stijl proberen te creëeren. Het simpele feit is namelijk: zij willen jou als bezoeker overtuigen. Natuurlijk is dat om marketingtechnische redenen, maar jij als evenementenorganisator kan hier dankbaar gebruik van maken. Een zakelijk evenement organiseer je natuurlijk niet in een circustent. Kies de locatie die past bij het type evenement dat je wilt gaan organiseren. 

Maak afspraken over catering

Breng goed in kaart of er mensen op je evenement komen die een speciaal dieet volgen. Door geloofsovertuigingen of allergieen kan het voorkomen dat er mensen zijn die niet zomaar alles kunnen en mogen eten. Bespreek dit met het congrescentrum waar jij je evenement gaat organiseren en zorg dat zij hun catering aanpassen. Een goede evenementenlocatie draait hier zijn hand niet voor om.

Maak afspraken over uitloop

Een zaal voor een evenement huur je vaak voor een 'x' aantal uur. Uiteraard kan het voorkomen dat je over het aantal ingeschatte uren heen gaat. Zorg dan dat je goede afspraken maakt met je locatie over mogelijke uitloop. Maak afspraken over kosten die dan in rekening worden gebracht en de beschikbaarheid van de ruimtes.

Doe goed onderzoek naar andere evenementen en festiviteiten

Het is natuurlijk best belangrijk dat jouw evenementenlocatie goed bereikbaar is. Breng in kaart of er eventuele evenementen of festiviteiten in de stad van je locatie aan de gang zijn op de dag van jouw evenement. Dit kan namelijk zorgen voor optstoppingen en daardoor voor een hoop gedoe waar je echt niet op zit te wachten.

Succes

Ik wens je heel veel plezier bij het oganiseren van je evenement. Vergeet vooral niet om ook een beetje plezier te maken! Wanneer jij straalt doen je gasten dat ook en dat merk je op de dag van je evenement. Maak je niet te druk over zaken die niet helemaal lopen zoals jij dat voor ogen hebt. Er gebeuren altid dingen die afwijken van je agenda, maar: 'the show must go on!'. 

OFF

Categories: Management

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031