Fitnesstegel.nl | Alles voor de perfecte sportvloer

Rubber vloeren voor sportscholen

Van plan wellicht binnenkort een mooie rubber vloer te realiseren voor uw sportomgeving? Dit kan bijvoorbeeld zijn voor in een sportschool, personal gym of fysiopraktijk. Een rubber vloer is uitermate geschikt voor deze ruimtes gezien de goed dempende & isolerende waardes ten aanzien van warmte, val, trilling en geluid.

 

SBR & EPDM

De meeste sportvloeren bestaan uit SBR en EPDM rubber. Deze types rubber staan bekend om hun uitstekende slijtvastheid, bestendigheid en demping. SBR is erg voordelig terwijl je met EPDM alle kanten op kunt ten aanzien van kleur. Vaak wordt om deze redenen de twee rubbers gemengd en omgevormd tot een sportvloer. SBR uit West-Europa moet voldoen aan strenge eisen ten aanzien van de menselijke gezondheid en milieu. Budget aanbieders uit Azië voldoen hier vaak niet een en direct langdurig huidcontact wordt dan ook niet aangeraden.

 

Let bij het uitkiezen van een rubber sportvloer op de volgende aspecten:

  • Afkomst rubber (REACH compliant)
  • Demping waardes
  • Persing (hoog = slijtvaster / laag = betere demping)
  • Diktes (Dikker is beter maar ook duurder)
  • Toepassing geschiktheid (voor krachttraining zijn dikkere tegels aan te raden)

 

Maatwerk

Veel sportscholen willen graag een extra maatwerk oplossing hebben die perfect is afgesteld is op hun specifieke wensen en eisen. Dit terwijl ze ook graag wensen het materiaal zelf te verleggen om te besparen op installatie kosten. Wij zien ook dat het vaak niet ligt aan een gebrek aan spierkracht. Het is aan te raden de bij behorende voorschriften nadrukkelijk te volgen. Niet alleen die van de sportvloer zelf maar ook die van de gebruikte lijmen (indien toegepast). Laat het materiaal van te voren eerst goed klimatiseren, zeker alles het gaat om rubber op rol.

Bezoek onze Fitnesstegel webshop!

OFF

Categories: Webwinkel

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930