Foto’s maken met spiegelreflexcamera

Foto’s maken met een mobiele camera is niet zo moeilijk. Iedereen kan op een knopje drukken en een plaatje op zijn smartphone toveren. Maar foto’s maken met een spiegelreflexcamera is andere koek. Met een spiegelreflexcamera kun je in veel meer verschillende situaties mooie foto’s maken. Het hebben van een spiegelreflexcamera moet je dan ook zien als een hobby.

Het is alleen niet makkelijk om de basis principes van fotograferen onder de knie te krijgen. Een basiscursus fotografiekan je daarbij op weg helpen. In een basiscursus leer je de belangrijkste dingen van je camera onder de knie te krijgen. Als je deze basisprincipes ook in de praktijk leert en goed weet toe te passen heb je al de helft van de fotografiekunst onder de knie.

De tweede helft van de fotografiekunst gebeurd achter de computer. Na het maken van de goede foto’s kun je de foto perfect maken door deze na te bewerken. Bij het na bewerken van een foto zorg je ervoor dat de foto er zo uit gaat zien zoals jij het in je hoofd had voorgesteld. Een goed programma dat daarbij kan helpen is Adobe Lightroom CC. Met dit programma kun je foto’s heel makkelijk er zo uit laten zien zoals jij wilde.

Het programma heeft veel mogelijkheden. Om deze snel en goed onder de knie te krijgen kun je een lightroom cursus volgen. In een lightroom cursus maak je kennis met de uitgebreide mogelijkheden die het programma kent. Het is met dit programma bijvoorbeeld heel makkelijk om een foto van ’s nachts door te laten lopen in een foto die overdag is gemaakt. Als je dit met paint wil doen ben je veel langer bezig en wordt het waarschijnlijk ook veel minder mooi dan met Adobe Lightroom CC. Dit kun je allemaal leren in een Photoshop cursus Utrecht.

OFF

Categories: Kunst

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031