Foto’s uploaden op facebook newborn fotografie

Foto’s uploaden op Facebook / social media.

Foto’s maken is onze passie. Elke keer als wij iets online plaatsen krijgen we vaak veel lieve en leuke reacties! Trotse mama’s, papa’s, oma’s en opa’s die de foto’s delen op social media of zelf op hun persoonlijke pagina’s uploaden. Wanneer je de foto’s hebt ontvangen en gedownload via WeTransfer is het logisch dat je deze met vrienden en familie wilt delen. Vaak gebeurd dit via Facebook. Maar door het verkeerd downloaden en uploaden kan de foto lelijk verkleind en veranderd worden, iets wat ten nadele komt van de kwaliteit van de foto’s. Wij doen erg ons best om de foto door middel van bewerkingen de juiste uitstraling en feeling te geven maar door het verkeerd uploaden van foto’s wordt dit (te) vaak verpest.

(Ps. Voor het downloaden van de foto’s via WeTransfer kun je hier een bericht lezen met daarin uitgelegd hoe je het beste foto’s kunt downloaden via WeTransfer.)

(voorbeeld volgt nog, ging iets mis met de afbeeldingen)

Maar hoe zorg je er nu voor dat jou foto’s in de hoogste kwaliteit op facebook worden weergeven?

Al een tijdje kan je foto’s van veel hogere kwaliteit op je Facebook plaatsen. Waar eerder de lengte of breedte voor een foto 720 pixels was, is dat tegenwoordig maar liefst 2048 pixels. Wanneer je foto’s upload worden deze foto’s opgeslagen op de servers van Facebook. Buiten de foto’s van jou om moet Facebook gigantisch veel andere foto’s opslaan op zijn servers. Een foto met een 2048 pixels neemt veel meer ruimte in dan een foto van 720 pixels. Facebook slaat daarom foto’s op in een veel lagere resolutie, dit kost Facebook namelijk veel minder ruimte.

Nou ligt het probleem van de mindere kwaliteit niet altijd alleen aan Facebook. Wanneer iemand de foto’s van de fotoshoot op zijn/haar telefoon wil dan sturen ze vaak een email met deze foto’s naar zichzelf. Vanuit de mail worden dan de foto’s opgeslagen op de telefoon. Beide stappen kunnen ervoor zorgen dat de foto’s verkleint worden, op het moment

Website die in het teken staat van cake smash, newborn en baby’s
newborn fotografie

Auteur: Lisette Lubbers, IP adres: 213.126.83.178, Website: https://www.lisettelubbersfotografie.nl

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Media Tags:

admin


Juli 2022
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031