Gezond buiten zijn

Voor risicogroepen voor een tekort aan vitamine d is het erg belangrijk om genoeg in de zon te komen. Want als je niet genoeg in de zon komt krijg je last van allemaal vervelende bijwerkingen van een tekort aan vitamine d. Jonge kinderen en oudere mensen zijn een risicogroep voor een tekort aan vitamine d en moeten daarom extra alert zijn dat ze genoeg van deze vitamine krijgen.

Zeker voor kinderen is het belangrijk dat ze genoeg vitamine d binnen krijgen omdat jonge kinderen niet alleen vitamines nodig hebben om gezond te zijn, maar ook vitamines nodig hebben om te groeien. Omdat kinderen ook vitamines nodig hebben om gezond te zijn, zijn vitamines extra belangrijk voor jonge kinderen. Aangezien kinderen zelf deze verantwoordelijkheid niet kunnen nemen, is het aan de ouders van jonge kinderen om te zorgen dat zij genoeg vitamines binnen krijgen. De beste manier om vitamine d binnen te krijgen is via de zon. Oudere mensen en kinderen moeten daarom elke dag minimaal een half uur buiten zijn.

Ouders kunnen hun kinderen naar buiten krijgen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen. Met houten speeltoestellen buiten zullen kinderen snelle geneigd zijn om naar buiten te gaan en hoeven ouders minder vaak achter hun kinderen aan te zitten om deze naar buiten te krijgen.

Zo kunnen ouders bijvoorbeeld een zandbak hout aanschaffen en een schommel hout kopen om hun kinderen naar buiten te krijgen, zonder dat ze het vervelend vinden. Kleine kinderen zijn vaak met veel minder tevreden waardoor ze urenlang in een zandbak kunnen spelen. Ook een schommel vinden veel kinderen leuk, waardoor ze sneller uit zichzelf naar buiten zullen gaan en vaker buiten komen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat kinderen minimaal een half uur per dag buiten zijn tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags.

OFF

Categories: Links

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031