Gezonde noten

Noten bevatten heel wat waardevolle en gezonde voedingsstoffen en zorgen ervoor je te beschermen tegen verschillende ziektes.

Noten hebben hele goede voedingsstoffen zoals ijzer, omega 3-vetzuren , bron van eiwitten en ook verschillende vitamines E en B en mineralen. De noten bevatten zelf ook goede onverzadigde vetten. Als je nu een paar noten per dag eet, kan dit er voor zorgen dat je cholesterolgehalte op peil blijft of verlagen. En de noten zorgen er ook voor de die je beschermen tegen hart- en vaatziektes. Noten zijn tevebs een heel goed alternatief voor vlees.

Je hebt veel verschillende gezonde noten, die voor verschillende dingen goed zijn in je lichaam. Hieronder een aantal noten die goed voor je zijn.

  • De walnoot
  • Amandelen en pistachenoten
  • Pindanoten

De walnoot;

Een ander woord voor walnoot is de okkernoot. De meest bekende is, de ‘zwarte’ walnoot. Deze noot zorgt voor het verminderen van diabetes type 2 en bepaalde vormen van hart- en vaatziektes. De walnoot heeft ook een paar heilzame kwaliteiten voor mensen met stofwisselingsproblemen of verstoppingen in de darmen.

Amandelen en pistachenoten;

Deze noten behoren tot eenzelfde familie en bevatten de minste calorieƫn. Dit kan je gemakkelijk eten als een kleine gezonde snack, die wel de maag ook vult. De noten bevatten een hoog gehalte aan mineralen zoals: kalk, kalium en fosfor. Dit versterkt de zenuwen en zijn ook een soort ontsmettingsmiddel voor onder andere ontstekingen.

Pindanoten;

De pindanoot is erg goed voor je hersenen en zijn ook iets goedkoper dan de andere ‘luxe’ noten. Waarom zijn pindanoten goed voor de hersenen? Deze hebben een hoog gehalte aan foliumzuur. Dit zorgt ervoor dat het achteruitgaan van de verstandelijke functies tegengehouden wordt.

Bionoot is een webshop gespecialiseerd in biologische noten en superfoods. Alle producten van Bionoot zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd op smaak en kwaliteit.
noten, gezonde noten, biologische noten

Auteur: Stefan, IP adres: 94.213.154.32, Website: http://www.bionoot.nl/

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF
admin


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930