Grote schoonmaak op kantoor

Het nieuwe jaar komt er weer bijna aan en u wilt natuurlijk met een goede en frisse start weer aan de slag. Een grote schoonmaak op kantoor kan u daarbij helpen. Dit motiveert ook anderen om weer hard aan het werk te gaan. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal handige tips voor het houden van een grote schoonmaak op kantoor.

Ruim op!

Ondanks dat er steeds minder met papier wordt gewerkt en er steeds meer digitaal wordt opgeslagen, hebben veel kantoren toch last van een chaotische papierstroom. Grote stapels papier op bureaus en rondslingerende losse velletjes. De oplossing is heel simpel: maak gebruik van brievenbakjes. Maak bijvoorbeeld drie categorieën: “Nog bekijken”, “Mee bezig” en “Gedaan”. Zo blijft de papierstroom efficiënt en overzichtelijk.

Organiseer uw bureaula

Een opgeruimde bureaulade zien we zelden. Deze worden meestal gebruikt om snel dingen ‘op te ruimen’, waardoor het uiteindelijk een archief voor onzinnige dingen is geworden. Veelal met dingen waarvan u al was vergeten dat u ze had bewaard. Gooi deze spullen weg en maak ruimte voor de dingen die u regelmatig nodig heeft.

Uw computer ook

Bij de grote schoonmaak op kantoor is het vooral belangrijk dat u uw computer niet vergeet. Natuurlijk kunnen uw toetsenbord en muis na een tijdje wel een schoonmaakbeurt gebruiken, maar pak ook gelijk de organisatie van uw bestanden aan. Een rommelig bureaublad is erg onoverzichtelijk en creëert chaos in uw hoofd. Zorg dat alles netjes geordend in mapjes staat, zodat u alles weer eenvoudig terug kunt vinden.

Geen zin in een grote schoonmaak?

We kunnen ons goed voorstellen dat u na de feestdagen geen zin heeft in een grote schoonmaak op kantoor. Daarom kunt u er ook voor kiezen om een professional in te schakelen. Een goed schoonmaakbedrijf pakt uw gehele kantoor van boven tot onder aan. Zo kunt u het nieuwe jaar in alle rust toch goed van start gaan!

OFF

Categories: Diensten

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930