Haagconiferen

HaagConiferen online kopen.

HaagConiferen word de conifeer in het Latijns genoemd. De coniferen hebben wel ruim zeshonderd soorten. Coniferen zijn naaktzadigen, daarvan zijn ze het meest soortenrijke groep. Letterlijk vertaald betekend conifeer kegeldrager. Ze heten zo omdat de zaden in een kegelvrucht zitten. Ze kunnen structuren hebben die lijken op fruit, er zullen alleen nooit echte vruchten groeien. Een conifeer is een houtachtige plant. Coniferen zijn ook bijzonder geschikt als haagplant. Van coniferen kun je prachtige hagen maken. De drie bekendste coniferen zijn de groene, gele en blauwe. Zo kun je kiezen welke het beste past in je eigen tuin. De meeste coniferen blijven het hele jaar door groen. Door de zachte uitstraling van de conifeer is hij nog steeds geliefd in de Nederlandse tuinen. Voor coniferen is snoei wel belangrijk. Het beste is om een conifeer twee keer er jaar te snoeien. Hiermee krijg je een mooie strakke gevulde haag. Het beste kun je in de maand juni en augustus te snoeien. Een conifeer kun je beter niet snoeien met zeer zonnig weer en heet weer op verbranding te voorkomen. Door ze goed te snoeien zijn ze zeer geschikt voor haagplant. Een veel voorkomend soort in de Nederlandse tuin is de Thuja Brabant of de Thuja Smaragd.

De conifeer Thuja Brabant. De Thuja Brabant word ook wel de Westerse Levensboom genoemd. De conifeer Thuja Brabant is een kwalitatief sterke struik. De Thuja Brabant is een groenblijvende conifeer. Dit betekend dat de Thuja Brabant het hele jaar groen blijft. Ook in de winter. De Thuja Brabant kun je zowel een grote of een kleine haag van planten. Doordat hij zomer en winter groen blijft, geeft de Thuja Brabant het hele jaar door privacy in je tuin. Een Thuja Brabant kun je het beste planten tussen Oktober en Juni. Het moet tijdens het planten niet vriezen of sneeuwen. Plant je de Thuja Brabant in een warmere periode wees er dan van bewust dat de struik dagelijks van genoeg water word voorzien. Door de Thuja Brabant twee keer per jaar te snoeien kweek je een dichte haag. Je kunt het beste snoeien in April en September voor de mooiste vorm en dichtste haag. Bij twee keer snoeien zal de haag niet te hoog en te breed worden. Snoei nooit dieper dan dat de twijgen groeien. Twijgen lopen namelijk niet meer uit. Hierdoor krijg je kale plekken in je haag die niet meer groen zullen worden. Snoei je een conifeer niet dan zal het een kegelvormige boom worden.

De conifeer Thuja Smaragd. Letterlijk vertaald betekend Thuja Smaragd westerse boom. De Thuja Smaragd is een sterke conifeer. Die minder populair is dan de Thuja Smaragd. Maar des ondanks is de Thuja Smaragd ook zeker geschikt voor een haag. De Thuja Smaragd is een groenblijvende conifeer. Het hele jaar geeft hij dus een prachtige licht groene kleur. Dit is waarom hij ook zeer geschikt is voor een haag. Hij geeft je het hele jaar privacy in je tuin. De Thuja Smaragd is een langzaam groeiende conifeer. De struik valt op door zijn fijne en compacte groei. De Thuja Smaragd een eenvoudig te verzorgen struik die een mooie dichte haag kan vormen. De Thuja Smaragd is wel gevoelig voor droogte. Het beste kun je een Thuja Smaragd planten in zon of halfschaduw en op vochtige tot normale grond. Een Thuja Smaragd kun je het hele jaar door planten, mits het sneeuwt of vriest. Plant je de Thuja Smaragd in een warme periode voorzie dan de struik dagelijks van voldoende water om uitdroging te voorkomen. De Thuja Smaragd kun je twee keer per jaar snoeien. Maar omdat de Thuja Smaragd een traag groeiende struik is kan het ook volstaan met één keer per jaar. Snoei nooit dieper dan de groene twijgen. Deze groeien namelijk niet weer uit en hierdoor kunnen er kale plekken ontstaan in de struik en / of haag.

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031