Het huren van een privé vliegtuig

Een privévliegtuig huren is iets waar veel mensen van dromen. Dromen kost niks, een privé jet huren wel. Maar is het nou echt zo duur als we denken? Ja en nee. Het ligt er helemaal aan waar je precies heen wilt vliegen. Een privévliegtuig huren voor een reisje naar Parijs kost aanzienlijk minder dan wanneer het om een trip naar New York gaat. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit een intercontinentale vlucht is. Reizen met een privévliegtuig geeft een gevoel van luxe en vrijheid en daar betaal je dan ook voor. 

Wat is een privévliegtuig/ privéjet?
Een kleiner, maar erg luzueus met veel comfort, vliegtuig welke is uitgerust met straalmotoren. Dit type vliegtuig is bestemd voor zowel zakelijke- als privédoeleinden en is meestal ontworpen voor gezelschappen tot 10 personen, uitzonderingen daargelaten.

Wat kost het?
De prijzen liggen erg uiteen. Lijnvluchten zijn veel goedkoper dan reizen per privévliegtuig. De kosten voor het huren van een privévliegtuig zijn afhankelijk van waar je heen wilt vliegen en ook met hoeveel personen je reist. Je hebt bijvoorbeeld vanaf €5000 een retourvlucht Amsterdam-Brussel met circa 5 personen. Maar vlieg je bijvoorbeeld naar New York, dan betaal je al snel bovengenoemde prijs maal 10 op zijn minst. Ook het type privévliegtuig is natuurlijk bepalend voor de prijs. 

Kijk en vergelijk
Ga niet zomaar bij de eerste de beste private jet onderneming een vliegtuig huren. Niet alle ondernemingen zijn even betrouwbaar. Doe onderzoek, vraag offertes aan en maak je keuze. Verlies de kosten niet uit het oog. Per onderneming zijn de prijzen verschillend. Kijk goed wat je precies krijgt voor je geld.

Welke privéjet?
De goedkoopste optie is een turbopropeller vliegtuig. Dit vliegtuig heeft een bereik van ongeveer 1500 kilometer en is ideaal voor reisjes binnen Europa. Wil je echter die grote intercontinentale vlucht maken? Dan is een large-jet vliegtuig hier het beste voor. Dit vliegtuig heeft een bereik van circa 12000 kilometer. 

Zoals je ziet is het huren van een privéjet niet goedkoop. Zelfs de goedkoopste optie is nog vrij prijzig. Het ligt er natuurlijk aan wat je kunt missen. Iedere portemonnee is weer anders gevuld, maar als je de kans hebt en de middelen, dan gewoon doen! Daarnaast zijn er ook altijd mogelijkheden om zelf een vliegtuig te besturen, een vliegbrevet halen is dan natuurlijk een vereiste. Maar dan zou je zelf een een privé jet kunnen vliegen.

OFF

Categories: Financieel

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930