Het onderhouden van een tuin

“Onderhoud is behoud”, een typische uitspraak van een hovenier. Het hebben van een tuin is leuk en aardig, maar wanneer er te weinig onderhoud wordt uitgevoerd zal de tuin helaas in verval raken. Zelfs een onderhoudsvrije tuin, met veel bestrating, zal alsnog onderhoud nodig hebben. Tussen de bestrating kan bijvoorbeeld onkruid groeien, of de tegels kunnen groen uitslaan. Het is daarom belangrijk om te weten wat jouw tuin nodig heeft om deze goed te kunnen onderhouden. Tuinonderhoud Helmond heeft deze kennis om advies te geven over jouw tuin.

Inventariseren

Het is belangrijk om eerst een te inventariseren wat er zoal in de tuin staat. Heb je veel planten? Wat voor planten zijn het dan? Of misschien staat er wel een boom in je tuin? Of heb je juist veel bestrating? Dan is er bijvoorbeeld nog onderscheid tussen tegels en klinkers, welke ieder weer iets anders onderhoud nodig hebben. De soort steen die gebruikt wordt moet ook bekend zijn, daar moet je de producten die je wil gebruiken op af stemmen. Dan is er nog de vraag hoe vaak dat er onderhoud nodig is? Ook dit is weer afhankelijk van de soort planten, bomen, bestrating etc. Inventariseer je tuin dus goed, en doe onderzoek of navraag wat het beste onderhoud is voor jouw tuin.

Tuinonderhoud liever uitbesteden?

Het is natuurlijk niet eenvoudig wanneer je een tuin vol leven en kleur hebt. Je zou daarom ook het tuinonderhoud kunnen uitbesteden. Sommige mensen hebben simpelweg geen tijd om een tuin te onderhouden, maar willen ook geen saaie tuin. Of het ontbreekt je aan kennis, een hovenier kan een uitweg bieden. Vind je het wel erg leuk om zelf in de tuin te werken, maar is de tuin te groot? Dan kun je er ook nog voor kiezen om samen met een vakman aan het werk te gaan. Er zijn genoeg redenen om een tuinman in te schakelen. De Griesel hovenier Helmond is bijvoorbeeld zo een expert met kennis over tuinen.

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930