Het organiseren van een congres

Het organiseren van een congres kan zorgen voor een bole hoofdpijn en andere zorgen. Wanneer je op zoek bent naar een locatie heb je daarnaast extreem veel keuze. Om de juiste keuze te maken moet je aan een aantal dingen denken. Maak allereerst een lijstje van mogelijke punten die jij van belang vindt bij het organiseren van een congres op een externe locatie en dan vooral van punten die het succes van je congres kunnen maken of breken. Denk hierbij aan logische punten, zoals: geografische locatie, aansluitende sfeer en externe middelen.

Geografische locatie

De geografische locatie van je congres is van groot belang als je wilt dat er zoveel mogelijk mensen op je congres of evenement afkomen. Een goede locatie kenmerkt zich doordat deze goed te bereiken is voor alle mensen, daarnaast niet te ver weg ligt en dus ook dichtbij een afrit of treinstation ligt. Een goede manier om achter de perfecte geografische locatie voor jouw congres of evenement te komen is door middel van een kaart van Nederland. Breng hierbij door middel van punaises in kaart waar je gasten vandaan komen en span touwtjes tussen de pinnen. Waar de draden het meest kruizen is de beste plaats voor jou volgende congres.

Sfeer

Sfeer is super belangrijk, omdat dit voor een groot gedeelte bepaalt of het congres aansluit en of het congrescentrum een toegevoegde waarde is voor jouw congres. Een heel creatief evenement of congres kun je bijvoorbeeld het beste organiseren in een bosrijke omgeving en een zakelijk evenement past beter op een industriële locatie.

Middelen

Middelen zoals beeld en geluid heb je voor het organiseren van een congres altijd nodig. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over het gebruik ervan. Een goed congrescentrum heeft al deze middelen natuurlijk wel in huis. Zorg er echter voor dat dit ook duidelijk afgesproken is en dat je naderhand niet voor verassingen komt te staan.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het organiseren van jouw volgende congres op een externe locatie. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je die uiteraard achterlaten in de comments hieronder.

OFF

Categories: Horeca

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930