Het praktisch nut van bloedsuiker- en bloeddrukmeters

Wat is het verschil tussen bloeddrukmeters en bloedsuikermeters? Waar heb je bloeddrukmeters voor nodig en waar kun je een bloedsuikermeter allemaal voor gebruiken?

Om te beginnen is een bloeddrukmeter iets totaal anders dan een bloedsuikermeter. De namen lijken wel een beetje op elkaar, maar ze worden allebei voor totaal andere dingen en in totaal andere situaties gebruikt.

Een bloedsuikermeter is een meter die worden gebruikt door mensen met diabetes. Deze mensen moeten weten hoe hoog hun bloedsuiker is en moeten vervolgens wel of geen insuline spuiten. Uiteraard kun je deze meters ook voor andere dingen gebruiken, maar dit is wel hetgeen waar de bloedsuikermeter het meeste voor wordt gebruikt.

Een bloeddrukmeter is iets totaal anders dan een bloedsuikermeter. Een bloeddrukmeter is veel breder toepasbaar dan een bloedsuikermeter. Bloeddrukmeters worden zowel thuis als in de medische wereld gebruikt. In het ziekenhuis is de bloeddruk één van de dingen die bijna altijd gemeten wordt. Een goede bloeddruk is namelijk erg belangrijk.

Uit de bloeddrukstand kun je heel veel afleiden. Een bloeddrukstand is bepalend of je veel of weinig alcohol aankan en nog vele andere dingen. Verder kan een bloeddruk die veranderd aangeven dat het niet goed met je gaat. Zeker als je last hebt van hart en vaatziekten is het goed om je bloeddruk regelmatig zelf te meten om zo veranderingen snel op te merken. Als je dan veranderingen in je bloeddruk meet kun je deze veranderingen direct doorgeven aan je huisarts en deze weet wel of deze veranderingen niet betekenen of er iets aan de hand is.

Voor zowel de bloedsuikermeter als de bloeddrukmeter geldt dat de kwaliteit erg belangrijk is. Want beide apparaten moeten goed aangeven hoe hoog de bloeddruk is en ze moeten niet gevoelig zijn voor afwijkende situaties. Want als het apparaat in afwijkende situaties verkeerde gegevens doorgeeft kan dit grote gevolgen voor de persoon hebben.

OFF

Categories: Links

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031