Het presenteren en verdedigen van je scriptie

Erg handig en informatief stukje over het verdedigen van je scriptie. Er staan tips wat je het beste kan om alles uit je presentatie te halen. Dit is een belangrijk onderdeel van het afstudeertraject op het HBO. Zelf ben ik via deze website achter gekomen dat de techniek 'storytelling' belangrijk is om te verwerken in het verhaal. Door middel van deze techniek neem je de examinatoren mee in je onderzoek. Daarnaast hebben de tips er voor gezorgt dat de presentatie boeiender was.

Storytelling is een inspirerend dat mensen bij boodschappen betrekt en obstakels wegneemt. Storytelling brengt het verhaal van merk, organisatie en bedrijf tot leven. Meer commitment in de organisatie, ‘alle neuzen dezelfde kant op’, nieuw vuur en passie in de organisatie, leiderschap ontwikkelen, samenwerking bevorderen: corporate storytelling is zeer veelzijdig inzetbaar.

Waarom is storytelling ‘hot’?

• Storytelling is de meest natuurlijke vorm van communicatie

• Feiten en cijfers informeren, storytelling laat medewerkers ervaren wat ze betekenen

• Storytelling betrekt medewerkers in veranderprocessen

• Klant- en succesverhalen brengen zakelijke doelen tot leven

• Storytelling is gericht op dialoog en interactiviteit en daardoor zeer effectief in community building

• Storytelling is essentieel voor het menselijk leven. Het vertellen van verhalen is de manier waarop mensen betekenis aan hun bestaan geven, kennis doorgeven, gedrag leren en hun geschiedenis en toekomst begrijpen. Het dagelijks leven biedt ons allemaal de mogelijkheid om verhalenvertellers te zijn. Storytelling is de inspirerende kracht in het presenteren van onszelf en het verhaal van de organisatie.

Ga naar de website: http://www.marketingscriptie.nl/scriptie-verdedigen-en-presentatie-tips/

OFF

Categories: Marketing Tags: ,

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031