Hoe belangrijk is innovatie?

Innovatie, een term wat steeds belangrijker wordt voor manager. Maar wat is het eigenlijk en kan het gestimuleerd worden binnen organisaties? Dit artikel vertelt kort hoe en waarmee dit kan. Meer is te lezen op de website innovatie-site.nl

Innovatie stimuleren is belangrijk voor elke organisatie. Wanneer een organisatie stopt met innoveren zal dit nadelige effecten hebben op het concurrentie voordeel. Sociale innovatie is erg belangrijk, hiermee stimuleer je medewerkers om mee te denken over problemen waar de organisatie voor staat. Maar hoe creeer je een omgeving waarin medewerkers willen bijdragen?

Innovatie komt voort uit ideeen die waardevol zijn. Idee generatie technieken kunnen helpen om medewerkers te stimuleren mee te denken. Een bekend voorbeeld is het brainstormen, echter zijn er ook andere technieken zoals brainwriting, braindrawing en provocatie techniek. Voor managers is het belangrijk om verschillende technieken toe te passen aangezien ze allemaal hun eigen voor-en nadelen hebben.

Naast het stimuleren van ideeen via generatie technieken is het belangrijk dat innovatie begrepen wordt. Geld beloningen op nieuwe ideeen werkt enkel averechts en is ook zeer af te raden. Wat wel goed werkt is een omgeving voor werknemers waarin zij begrepen worden en gestimuleerd worden.

Innovatie stimuleren is moeilijker dan het lijkt en vergt veel trail-and-error. Proberen en experimenteren is de sleutel tot de juiste aanpak voor uw organisatie.

Innovatie Site.nl is dé informatieve website over innovatie. Alle aspecten van innovatie worden besproken, denk bijvoorbeeld aan open innovatie, business model innovatie maar ook creativiteit. Aan de hand van begrijpelijke artikelen met veel voorbeelden wordt duidelijk wat innovatie is en hoe het gestimuleerd kan worden. Naast informatieve artikelen over innovatie zijn er ook een aantal cases waarin grote organisaties onder de loep worden genomen en gekeken wordt hoe zij met innovatie bezig zijn en in welke mate zij innovatief zijn.
innovatie

Auteur: Ruud, IP adres: 129.125.23.82, Website: http://www.innovatie-site.nl

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Management Tags:

admin


Juli 2022
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031